پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

نوذر آزادی هنرپیشه، شاعر و نقاش در گذشت

شهرت او نزد اکثر مخاطبان تلویزیون تا این زمان بیشتر برای بازی در نقش «جعفر قاطبه» می‌باشد که این شخصیت کمدی-انتقادی ابتدا در سریالی در قالب طنز به نام اختاپوس به کارگردانی پرویز صیاد و به ابتکار شخصی ی نوذر آزادی خلق گردیده و با موفقیت و محبوبیت اجرا شد. ساخت مجموعه ی تلویزیونی شش قسمتی ایتالیا ایتالیا به کارگردانی و نویسندگی خودش از دیگر کارهای او برای تلویزیون است

اخبار روز – نوذر آزادی هنرمند برجسته ی ایرانی، امروز شنبه نهم اسفند ماه ۱۳۹۹ بر اثر ابتلا به بیماری ی سرطان ریه، در آلمان درگذشت. نوذر آزادی، هنرپیشه، شاعر و نقاش بود. او زاده ی سال ۱۳۱۷ در کرمانشاه و فارغ التحصیل رشته ی تئاتر از دانشکده هنرهای دراماتیک، از هنرپیشگان و کارگردانان ایرانی ی پیش از انقلاب ۱۳۵۷ است. با روی کار آمدن جمهوری ی اسلامی، از کار وی در عرصه ی تئاتر جلوگیری به عمل آمد و او از همه ی فعالیت های هنری؛ محروم شد.

در سال ۲۰۱۱ نمایشگاهی از نقاشی های او درگالری سیحون به نام رنگین کمان «تیراژه» برگزار گردید.

نخستین نمایشگاه آثار نقاشی نوذر آزادی که از سال ۵۷ تا هنگام مرگ، اجازه ی فعالیت نداشت، در امریکا برگزارشد. این نمایشگاه در سال ۲۰۱۱، در «گالری سیحون» شهر لس آنجلس برگزار شد و جمع کثیری از ایرانیان ساکن این شهر را به این مکان کشاند، تا با دیدن نقاشی های او، از نزدیک این بازیگرخلاق و قدیمی را نیز ببینند.

شهرت اصلی او نزد اهالی قدیمی تئاتر و منتقدین آن روزگار ، بخاطر بازیگری در نمایش‌های مطرحی چون دون ژوان در جهنم به کارگردانی ابراهیم گلستان و اورگاست به کارگردانی پیتر بروک و نمایش سرایدار و چند نمایش دیگر است. مخاطبان تلویزیون تا این زمان، بیشتر او را برای بازی در نقش «جعفر قاطبه» در سریال های اختاپوس به کارگردانی ی پرویز صیاد و ایتالیا ایتالیا ساخته ی خودش می شناسند. این شخصیت کمدی-انتقادی، ابتدا در سریال طنز اختاپوس به کارگردانی پرویز صیاد و به ابتکار شخصی ی نوذر آزادی خلق گردید و با موفقیت و محبوبیت اجرا شد. ساخت مجموعه ی تلویزیونی شش قسمتی ایتالیا ایتالیا به کارگردانی و نویسندگی خودش از دیگر کارهای او برای تلویزیون است. این سریال در نخستین روزهای نوروز ۱۳۵۷ از تلویزیون ملی ایران پخش شد.

او بازیگری تئاتر را از ۱۶ سالگی در کرمانشاه آغازکرد و از تابستان سال ۱۳۳۷ هم زمان در تهران نیز با گروه آناهیتا زیر نظر مصطفی اسکویی ادامه داد. از جمله کارهای شاخص او در تهران و کرمانشاه بازی در نمایش‌هایی چون سرایدار- هرکول و طویله اوژیانس – امشب از خود می سازیم – ایستگاه- دون ژوان در جهنم به کارگردانی ابراهیم گلستان و اورگاست به کارگردانی پیتر بروک – بازجویی – فالگوش – پوشاندن آنها که برهنه‌اند – بیرون جلوی در- کارمندان روز جمعه – کتک خورده و راضی – شش شخصیت در جستجوی نویسنده- کلاهی پر از باران – ویلون ساز کره مونا – مستنطق، نمایش “رضابیک ایمانوردی” و چند نمایش دیگر است.

از دیگر فعالیت های این هنرمند در دوران بازیگری اش، می‌توان به بازی در سریال های تلویزیونی ی سرکار استوار – آدم به آدم – تله موش – قماربازان – ساتگین و همچنین چند کار تلویزیونی ی تک قسمتی مثل کاف شو را نام برد.

همسر او پروین دولتشاهی از هنرمندان تئاتر، تلویزیون و سینما است. از فیلم‌ هایی که نوذر آزادی در آن ها ایفای نقش کرد می توان به  فیلم های زیر اشاره کرد:

زنبورک(۱۳۵۴)

مظفر (۱۳۵۳)

صمد به مدرسه می رود (۱۳۵۲)

خواستگار (۱۳۵۱)

صمد و قالیچه حضرت سلیمان (۱۳۵۰ )

https://akhbar-rooz.com/?p=105390 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
درود بر ضد ولایت فقیه
درود بر ضد ولایت فقیه
3 سال قبل

چرا از درج کامنت های مردم جان به لب رسیده از دست رژیم منفور ولایت فقیه و بیزار از استبداد شاه و شیخ خودداری میکنید .

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x