جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

آمریکا و اروپا همچنان صحنه ی اعتراضات ضدنژادپرستانه است

هزاران نفر روز یکشنبه در بسیاری از شهرهای اروپایی علیه نژادپرستی و برخورد خشونت آمیز پلیس آمریکا با سیاهپوستان تظاهرات کردند. روز شنبه بزرگ ترين تظاهرات ضد نژادپرستی در آمريکا برگزار شد و صدها هزار نفر به خيابان ها آمدند
AP Photo

تظاهرات روز یکشنبه در رم

هزاران نفر روز یکشنبه در بسیاری از شهرهای اروپایی علیه نژادپرستی و برخورد خشونت آمیز پلیس آمریکا با سیاهپوستان تظاهرات کردند.

مادرید، پایتخت اسپانیا از جمله شهرهایی بود که تظاهرات معترضان به نژادپرستی روز یکشنبه در آن برگزار شد. حدود سه هزار نفر در مقابل سفارت آمریکا در این شهر تظاهرات کردند. از جمله شعارهای شرکت کنندگان در این تظاهرات می توان به «بدون عدالت صلحی در کار نیست» و «شما نژادپرستها تروریست هستید» اشاره کرد.

گروهی از ساکنان بارسلون نیز روز یکشنبه در حالی که به دلیل شیوع ویروس جدید کرونا ماسک به چهره داشتند و فاصله اجتماعی را رعایت کرده بودند علیه نژادپرستی تظاهرات کردند. آنها به نژادپرستی در اسپانیا و اروپا اعتراض کردند.

در رم، پایتخت ایتالیا نیز هزاران نفر که اکثر آنها را جوانان تشکیل می دادند در یک تظاهرات خودجوش شرکت کردند.

شعار شرکت کنندگان در تظاهرات روز یکشنبه رم آخرین جملات جورج فلوید پیش از مرگ بود که گفته بود «نمی توانم نفس بکشم.»

در بروکسل، پایتخت بلژیک، کپنهاگ، پایتخت دانمارک و لندن، پایتخت بریتانیا نیز معترضان به نژادپرستی و خشونت پلیس آمریکا تظاهرات کردند. شمار شرکت کنندگان در تظاهرات بروکسل که مقر اتحادیه اروپا هم در آن قرار دارد نزدیک به ۱۰ هزار نفر گزارش شده است.

در شهرهای بریستول و گلاسکو هم تجمعات مشابهی برگزار شد. شرکت کنندگان در تظاهرات بریستول مجسمه ادوارد کولستون، تاجر قرن هفدهم را که به خرید و فروش برده ها می پرداخت سرنگون کردند. پریتی پتل، وزیر کشور بریتانیا این اقدام تظاهرکنندگان را محکوم کرد. این در حالی است که شماری از نمایندگان حزب کارگر از این اقدام حمایت کرده اند.

گروهی از مخالفان نژادپرستی همچنین روز یکشنبه در چند شهر هلند به خیابان ها آمدند. هزاران نفر نیز در شهر لوزان در جنوب غربی سوئیس به نژادپرستی و برخورد خشونت آمیز پلیس آمریکا با سیاهپوستان اعتراض کردند.

بیش از هزار نفر هم در بوداپست، پایتخت مجارستان به مقابل سفارت آمریکا در این شهر رفتند و علیه نژادپرستی شعار دادند.

خیابان های بسیاری از شهرهای اروپایی روز شنبه نیز به صحنه اعتراض مخالفان نژادپرستی به مرگ جورج فلوید تبدیل شده بود.

تظاهرات روز شنبه در آمریکا

تصویری از اعتراض‌ها در واشنگتن دی سی

واشنگتن

صدها هزار تن در ایالت‌های مختلف آمریکا برای دومین هفته پیاپی راهی خیابان‌ها شدند تا صدای اعتراض خود را به رفتارهای نژادپرستانه در این کشور به گوش جهانیان برسانند.

مجموعه تظاهراتی که روز شنبه در ایالات متحده برپا شد یکی از گسترده‌ترین اعتراض‌های مردمی به خشونت پلیس و نژادپرستی نهادینه در این کشور بود که پس از مرگ جنجال‌برانگیز جورج فلوید صورت گرفت.

در واشنگتن دی سی، پایتخت این کشور بیش از ۱۰ هزار تن در خیابان‌های اطراف موزهٔ اصلی شهر جمع شدند. در آتلانتا مرکز ایالت جنوبی جورجیا تظاهرکنندگان در خیابان رقصیدند و در شهر دنور نوازندگان سازهای بادی به معترضان پیوستند و همصدا با آنان نواختند. در سانفرانسیسکو تظاهرکنندگان برای مدتی آمد و شد بر پل معروف گلدین گیت را بند آوردند.

پرتاب نارنجک دودزا و پایین کشیدن مجسمه‌‌های دوران برده‌داری

واکنش پلیس به تظاهرکنندگان در برخی نقاط شدید بود. گرچه سیاتل، واقع در شمال غربی آمریکا، به‌کار بردن گاز اشک‌آور ممنوع شده، اما پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به پرتاب گاز اشک‌آور و نارنجک‌‌های دودزا متوسل شد. این در حالی است که مقامات بهداشت این کشور هشدار داده‌اند که استفاده از این نارنجک‌ها ممکن است موجب انتشار بیشتر ویروس کرونا شود.

در ریچموند ایالت ویرجینیا معترضان مجسمهٔ یک ژنرال دوران پیش از ائتلاف شمال و جنوب را پایین کشیدند. فرماندار این ایالت در روزهای گذشته توافق کرده بود مجسمه‌های مربوط به این دوران را از مرکز ایالت جمع‌آوری کند.

لندن – یک معترض با مشت به صورتک ترامپ می کوبد

واکنش مردمی علیه واکنش مطبوعاتی

از سوی دیگر سردبیر نشریهٔ فیلادلفیا اینکوایرر مجبور شد استعفا کند چرا که تیتر «ساختمان‌ها هم مهم‌اند» به آتش اعتراض‌ها در این شهر دامن زد و تظاهرکنندگان را واداشت علیه هیأت تحریریهٔ این نشریه هم شعار بدهند.

همچنین گردانندگان روزنامهٔ گیلد آو پیتسبورگ هم ناگزیر شدند رسما عذرخواهی کنند چون دو روزنامه‌نگار سیاهپوست خود را از پوشش اخبار اعتراض‌ها کنار گذاشته بودند مبادا که آنها جانبداری کنند.

اینقدر به پلیس بودجه ندهید

دو پلیس در شهر بوفالو که به‌خاطر هُل دادن و پس زدن یک معترض ۷۵ ساله از کار معلق شده بودند باعث شدند کلّ اعضای تیم واکنش سریع پلیس استعفا کنند. اما وقتی این دو نفر پس از تفهیم اتهام از دادگاه بیرون آمدند همکارانشان پشت آنها ایستادند و تشویق‌شان کردند.

کنشگران آمریکایی در سراسر این کشور خواستار آن شده‌اند که پشتیبانی‌های مالی از نیروهای مسلح قطع شود و حتی روی دیواری در نزدیکی کاخ سفید با خط درشت نوشتند: «اینقدر به پلیس بودجه ندهید».

در خود مینیاپولیس وقتی جیکوب فرای، شهردار این شهر در سخنانی گفت حاضر نیست کمک‌های مالی به پلیس را قطع کند مردم او را هو کردند.

در یک هفتهٔ گذشته و پس از جان باختن جورج فلوید، سیاهپوست ۴۵ سالهٔ آمریکایی که قربانی خشونت پلیس شد، در آمریکا و دیگر کشورهای جهان موجی از اعتراض‌ به تبعیض نژادی ایجاد شده است.

https://akhbar-rooz.com/?p=33328 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x