جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

تاثیر مسایل پیرامون فوتبال بر تعداد کارت های یک مسابقه فوتبال

تحقیقی از دکتر رافائله پولی، لویک راونل و راجر بسون برای CIES

نازک بین- مردم هر ناحیه از دنیا نگرش خاصی به فوتبال دارند، این نگرش می تواند مقیاس خوبی برای مقایسه ویژگی های منحصر به فرد در کشورهای مختلف باشد. مطلبی که می خوانید، نتیجه تحقیقی در ۸۷ لیگ سطح اول فوتبال در سراسر دنیا به فاصله فصول ۱۶-۲۰۱۵ تا ۲۰-۲۰۱۹ است. در این تحقیق روی میزان کارت زرد و قرمزی که داوران در طول مسابقات استفاده کرده اند تمرکز شده. این تحقیق تفاوت های مهمی را در اخطارها و اخراج های مسابقات فوتبال یک کشور در مقایسه با کشور دیگر نشان می دهد. در پایان این مطلب که با کوشش میلاد وفادار در طرفداری، تهیه شده، از تاثیر مسایل پیرامون فوتبال بر تعداد کارت های یک مسابقه فوتبال و بسیاری از شاخص های اجتماعی – اقتصادی آن کشور آگاه خواهیم شد؛ این شاخص ها از تولید ناخالص داخلی ، شاخص توسعه انسانی و میزان قتل تا شاخص درک فساد متغییر هستند.

تفاوت رنگ کارت مورد استفاده داوران در کشورهای مختلف 

طی مطالعه ای که بر روی ۱۰۱,۴۹۱ مسابقه از ۸۷ لیگ یاد شده صورت گرفت، داوران به طور میانگین در هر بازی از ۴.۴۲ کارت زرد و ۰.۲۵ کارت قرمز استفاده کردند. اکثریت کارت ها به تیم هایی اختصاص داشت که در خارج از خانه بازی می کردند: ۵۳ درصد از کارت زردها و ۵۶.۷ درصد از کارت قرمزها به بازیکنان تیم مهمان نشان داده شد. داوران در نیمه دوم مسابقات بیشتر از کارت های خود استفاده کردند: ۶۵.۸ درصد از کارت زردها و ۸۱.۸ درصد از کارت قرمزها در نیمه دوم از راه رسیدند. 

آمارهای جهانی در مورد استفاده از کارت ها در مسابقات فوتبال

وقتی به هر لیگ که عضو کنفدراسیونی است توجه کنیم، میزان کارت ها از منطقه ای به منطقه دیگر تفاوت زیادی با هم دارند. بیشترین استفاده از کارت ها متعلق به کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی (CONMEBOL) با میانگین ۵.۸۳ کارت در هر بازی است. این میزان ۴۵ درصد بیشتر از تعداد کارت های استفاده شده در مسابقات ۱۵ لیگ آسیایی (AFC) است که در این تحقیق بررسی شدند (۴.۰۰). در تمامی کنفدراسیون ها، تیم های مهمان بیش از میزبان ها کارت گرفته اند. 

آمار کارت های استفاده شده توسط داوران به تفکیک هر کنفدراسیون

وقتی صحبت از رتبه بندی لیگ هایی باشد که داوران در آن ها از بیشترین کارت زرد و قرمز استفاده کرده‌اند، ۷ لیگ از آمریکا در صدر قرار می گیرند: چهار مورد از آمریکای جنوبی (بولیوی، اروگوئه، کلمبیا و پاراگوئه) و سه کشور از آمریکای مرکزی (گواتمالا، نیکاراگوئه و ال سالوادور). در آن نیمه جدول، چهار کشور آسیایی و شش کشور از شمال اروپا ۱۰ لیگی را تشکیل می دهند که کمترین تعداد کارت را داشتند. [ژاپن با ۲.۵۶ کارت به ازای هر بازی (۲.۴۸ کارت زرد و ۰.۰۸ کارت قرمز) کم کارت ترین لیگ این تحقیق شناخته شد. ایران در این تحقیق با ۴.۱۱ کارت به ازای هر بازی (۳.۹۱ کارت زرد و ۰.۲۰ کارت قرمز) از بین ۸۷ لیگ مورد تحقیق، در رده ۵۹ قرار گرفت.]۱

خشن ترین لیگ های فوتبال جهان (بر اساس تعداد کارت ها)

 عوامل اجتماعی – اقتصادی

برای ریشه یابی تفاوت مشاهده شده بین کشورهای مختلف در رابطه با اخطارها و اخراج ها، ما به دنبال روابط علی بین میزان کارت در هر مسابقه و فاکتورهای مختلف اجتماعی – اقتصادی کشورها گشتیم. این تحلیل چندین همبستگی آماری مهم را به ما نشان می دهد. 

در وهله اول، تولید ناخالص ملی (GDP) و شاخص توسعه انسانی (HDI) رابطه معکوسی با میزان کارت ها دارند. این یعنی در کشوری که استاندارد زندگی و تحصیلات در آن بالاتر است، مسابقات فوتبال کم برخوردترند یا حداقل با جرایم کمتری از سوی داوران همراه هستند. همبستگی موجود بین میانگین تعداد کارت ها به ازای هر بازی با شاخص توسعه انسانی، به مراتب قوی تر از همبستگی با تولید ناخالص داخلی است: به ترتیب ۱۶.۷ و ۱۱.۷ درصد. 

نسبت تولید ناخالص داخلی بر جمعیت و تعداد کارت به ازای هر مسابقه۲

شاخص توسعه انسانی و میزان کارت به ازای هر مسابقه

همچنین یک همبستگی آماری بین تعداد کارت ها و نرخ ارتکاب به قتل در هر کشور یافته شد (R2 20%). اگر فقط همبستگی نرخ خودکشی با میانگین کارت قرمزها در هر مسابقه را در نظر بگیریم، قدرت ضریب تعیین (R2) به ۳۳.۱ درصد می رسد. بر این اساس می توان نتیجه گرفت خشونت موجود در یک جامعه، به مسابقات فوتبال آن کشور هم سرایت می کند.

نرخ خودکشی در هر ۱۰۰ هزار نفر و میانگین کارت قرمز در هر مسابقه

در پایان یک همبستگی آماری بین تعداد کارت ها و رتبه هر کشور در شاخص درک فسادِ سازمان شفافیت بین الملل دیده می شود. هر چه شهروندان کشوری تصور کنند میزان فساد در کشور آن ها بالاتر است، احتمال بالاتری وجود دارد تا داوران آن کشور بیشتر از کارت های خود استفاده کنند. 

نسبت رتبه کشورها در شاخص درک فساد با تعداد کارت ها در هر مسابقه

 نتیجه گیری:

فوتبال به عنوان یک ورزش جهانی در معنای واقعی کلمه، در سراسر این گیتی بر اساس قوانین یکسانی بازی می شود. با این حال سبک بازی کردن در هر کشور با کشور دیگر متفاوت است و این تفاوت در روند رویارویی هواداران و بازیکنان با طرف مقابل نیز به چشم می خورد. حتی سبک داوری نیز بر اساس محیط جغرافیایی و فرهنگ فوتبالی متفاوت است.

همه این عوامل تفاوت فاحش موجود در بین کشورها از حیث میزان کارت استفاده شده توسط داوران در طول مسابقات را شرح می دهند. تنها موردی که بلا استثنا در تمامی قاره ها یکسان بوده، اختصاص یافتن بیشتر کارت ها به تیم های مهمان است. احتمالا دلیل این مسئله، رویکرد دفاعی تر تیم ها در بازی های خارج خانه و فشاری است که هواداران تیم میزبان به آن ها وارد می کنند. 

تفاوت میزان کارت های استفاده شده در هر کشور با بقیه کشورها، همبستگی زیادی با عوامل اجتماعی – اقتصادی نشان می دهد. هر چه کشوری ثروتمندتر باشد یا شاخص توسعه انسانی در آن بالاتر باشد، کارت کمتری به بازیکنان نشان داده می شود. برعکس، هر چه نرخ ارتکاب قتل و شاخص درک فساد بالاتر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد تا داوران از کارت های خود استفاده کنند. 

این یافته ها نشان می دهند که مسابقات فوتبال تحت تاثیر زمینه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشوری هستند که در آن برگزار می شوند. این تحقیق پیوندی قوی بین فوتبال و جامعه را به ما نشان داد و از اهمیت در نظر گرفتن تفاوت کشورها جهت داشتن تحلیلی درست از این ورزش جهان شمول پرده برداشت. 

پاورقی: 

  1. این قسمت از مطلب توسط مترجم و بر اساس جداول حاصله از این تحقیق به متن اصلی اضافه شد
  2. به دلیل محدودیت های نرم افزاری، فقط جایگاه ایران در تصویر موجود از نمودارها برای مخاطب فارسی زبان مشخص است.

علاقه مندان می توانند برای اطلاع از وضعیت سایر کشورها، از اینجا به مطلب اصلی دسترسی داشته باشند 

تاثیر کرونا بر اقتصاد فوتبال؛ بودجه اصلی باشگاه های لالیگا چه تغییری کرده است؟

ویروس کرونا باعث شده اقتصاد در ورزش کاملا تحت تاثیر قرار گیرد و تمام تیم‌های ورزشی من جمله لالیگا با بودجه بسیار کمتری فصل را آغاز کنند.

ویروس کرونا تاثیری عجیبی در گردش مالی و مسائل اقتصادی باشگاه‌ها گذاشته است.به عنوان مثال، کرونا باعث شد تا باشگاه بارسلونا با بدهی سنگین مالی در یک قدمی ورشکستگی قرار گیرد. این موضوع دلیل اصلی فروش سوارس ،‌ویدال و راکیتیچ است. این بازیکنان در کنار اینکه سن بالایی داشتند و بارسا می‌خواست جوان‌گرایی را نیز کلید بزند اما حقوق و دستمزد بسیار بالای آنها دلیل اصلی فروش این ۳ بازیکن است. اما آ.اس اسپانیا در گزارشی از بودجه عجیب تیم‌های لالیگایی پرده برداشت. بودجه‌ای که نسبت به سال گذشته افت سنگینی پیدا کرده است.ویروس کویید ۱۹ مسائلی چون حضور تماشاگران، اسپانسرینگ، گردش مالی از روز بازی و حق پخش را کاملا به هم ریخته است. بودجه باشگاه‌های لالیگایی بسیار متفاوت شده است. مثلا بارسلونا که فصل پیش را با بودجه ۱۰۴۷ میلیون یورو بسته بود این فصل به صورت تخمینی ۷۳۳ میلیون یورو بودجه برای امسال دارد. رئال مادرید فصل گذشته ۸۲۲ میلیون یورو برای گردش مالی خود در نظر گرفت در حالی که این فصل این عدد به ۶۵۰ میلیون یورو تقلیل پیدا کرده است. اتلتیکو مادرید با کاهش ۱۰۰ میلیون یورویی در بودجه فصل خود مواجه است. تیم‌های رده پایین با گردش مالی کمتر، افت و خیز کمتری را نسبت به بارسلونا تجربه کردند. نکته جالب توجه افزایش بودجه باشگاه سویا نسبت به فصل گذشته است به این دلیل که این تیم توانست با قهرمانی در لیگ اروپا پول خوبی از یوفا بدست آورد. البته تیم‌های کوچکی به مانند وایادولید، گرانادا و اوساسونا نیز نسبت به فصل گذشته بودجه بهتری را بسته‌اند.

بودجه فصل ۲۰۱۹-۲۰۲۰ در مقایسه با بودجه باشگاه‌ها در فصل ۲۰۲۰-۲۰۲۱ را به شرح زیر است:

اسم تیم – بودجه فصل ۲۰۱۹-۲۰۲۰ – بودجه فصل ۲۰۲۰-۲۰۲۱

واحد‌ها به یورو است

۱-بارسلونا – ۱۰۴۷ میلیون – ۷۳۳ میلیون

۲- رئال مادرید – ۸۲۲ میلیون – ۶۵۰ میلیون

۳- اتلتیکومادرید ۵۰۰ میلیون – ۴۰۰ میلیون

۴- سویا – ۱۸۵ میلیون – ۲۰۰ میلیون

۵- والنسیا – ۱۸۳ میلیون – ۱۲۰ میلیون (یک رتبه‌ای تنزل نسبت به فصل گذشته در لالیگا)

۶- رئال بتیس – ۱۶۲ میلیون – ۱۰۰ میلیون یورو ( ۳ رتبه تنزل)

۷- ویارئال – ۱۳۵ میلیون یورو – ۱۴۰ میلیون یورو (۲ رتبه بهبودی)

۸- بیلبائو – ۱۳۲ میلیون یورو – ۱۰۴ میلیون یورو

۹- رئال سوسیداد – ۱۱۲ میلیون – ۱۱۲ میلیون

۱۰- اسپانیول – ۸۸ میلیون – در لالیگا حضور ندارد!

۱۱- سلتاویگو – ۸۳ میلیون – ۷۰ میلیون (یک رتبه تنزل)

۱۲- ختافه – ۸۲ میلیون– ۷۰ میلیون (یک رتبه بهبودی)

۱۳- لوانته – ۸۰ میلیون– ۷۵ میلیون ( ۳ رتبه بهبودی)

۱۴- آلاوس – ۶۵ میلیون– ۵۲ میلیون ( ۲ رتبه تنزل)

۱۵- گرانادا – ۶۰ میلیون – ۶۵ میلیون یورو (۲ رتبه بهبودی)

۱۶- اوساسونا – ۵۶ میلیون – ۵۷ میلیون (یک رتبه بهبودی)

۱۷- ایبار – ۵۴ میلیون – ۵۰ میلیون

۱۸- لگانس – ۵۲ میلیون – در لالیگا حضور ندارد

۱۹- مایوروکا – ۳۳ میلیون – در لالیگا حضور ندارد

۲۰ – وایادولید – ۳۲ میلیون یورو – ۴۶ میلیون یورو

تیم‌های هوئسکا با ۶۰ میلیون یورو (رتبه چهاردهم) – الچه با ۴۹ میلیون یورو (رتبه هجدهم) و کادیز با ۴۵ میلیون یورو (رتبه بیستم) تیم‌های ورودی لالیگا در فصل ۲۰۲۰-۲۰۲۱ هستند.

https://akhbar-rooz.com/?p=46673 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x