جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

جمهوری اسلامی پیشنهاد نشست غیررسمی اعضای برجام و آمریکا را رد کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد با توجه به مواضع و اقدامات اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی، جمهوری اسلامی ایران زمان را برای برگزاری جلسه غیررسمی پیشنهادی توسط هماهنگ کننده اروپایی برجام مناسب نمی داند. برگزاری اين نشست از سوی اتحاديه اروپا پيشنهاد شده بود

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد با توجه به مواضع و اقدامات اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی، جمهوری اسلامی ایران زمان را برای برگزاری جلسه غیررسمی پیشنهادی توسط هماهنگ کننده اروپایی برجام مناسب نمی داند. 

سعیدخطیب زاده تاکید کرد: هنوز هیچ تغییری در مواضع و رفتار ایالات متحده صورت نگرفته و دولت بایدن نه تنها سیاست شکست خورده فشار حداکثری ترامپ را کنار نگذاشته، بلکه حتی تعهد خود به اجرای کلیات وظایفش در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را اعلام ننموده است. 

خطیب زاده گفت اجرای تعهدات همه طرف ها در برجام موضوع مذاکره و بده بستان نیست و همه بده بستان ها ۵ سال پیش انجام شده است. مسیر پیش رو بسیار روشن است: آمریکا باید به تحریم های غیرقانونی و یکجانبه خود خاتمه دهد و به تعهدات برجامی خود بازگردد. این امر نه به مذاکره احتیاج دارد نه به قطعنامه در شورای حکام! 

وی اضافه کرد جمهوری اسلامی ایران عمل را با عمل پاسخ خواهد داد و همان گونه که متناسب با رفع تحریم ها، به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت، به اقدامات و رفتارهای خصمانه نیز به همان شکل و صورت پاسخ خواهد داد. 

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران به رایزنی های نزدیک خود با کشورهای عضو کنونی برجام و نیز با آقای بورل به عنوان هماهنگ کننده برجام به صورت دوجانبه و چندجانبه ادامه خواهد داد.

روزنامه وال استریت جورنال هم روز یکشنبه ۱۰ اسفند از قول دو «مقام آگاه» گزارش داده که ایران پیشنهاد آمریکا و اتحادیه اروپا برای مذاکره مستقیم با ایالات متحده بر سر برجام در هفته‌های آینده را رد کرده است.

این دو مقام گفته‌اند که رد پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا از سوی ایران خطر افزایش تنش‌ها را در پی دارد.

در همین زمینه، روزنامه نیویورک تایمز اخیرا گزارش داده بود که دولت جو بایدن اعلام آمادگی کرده است که در نشست آتی ایران و اعضای باقی‌مانده برجام حضور یابد؛ موضوعی که با استقبال اتحادیه اروپا مواجه شد.

قبلا محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران از اتحادیه اروپا خواسته بود میان ایران و ایالات متحده میانجی‌گری کند، اما ایران هنوز حاضر به مذاکره مستقیم با آمریکا نشده است.

دو دیپلمات غربی به وال استریت جورنال گفته‌اند ایران از حضور در نشستی که اتحادیه اروپا برنامه‌ریزی کرده بود، سر باز زده و گفته است باید اول تضمین داده شود که آمریکا بعد از این نشست برخی از تحریم‌ها علیه ایران را لغو خواهد کرد.

این نشست با پیشنهاد جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برنامه‌ریزی شده بود و آقای بورل حتی امیدوار بود اروپا میزبان این نشست در روزهای آتی باشد.

آمریکا اعلام کرده که آماده است در این نشست حضور داشته باشد اما گفته است بدون مذاکرات رو در رو و مستقیم با ایران، آماده لغو تحریم‌ها نیست.

دیپلمات‌های غربی به وال استریت جورنال گفته‌اند رد پیشنهاد آمریکا از سوی ایران هنوز به معنی از بین رفتن امیدها به مذاکرات مستقیم میان تهران و واشنگتن در ماه‌های آتی نیست و احتمالا ایران تلاش می‌کند اهرم‌هایی برای مذاکرات آتی به دست آورد.

به گفته آن‌ها، این مذاکرات می‌تواند حتی قبل از عید نوروز اتفاق بیفتد اما تصمیم ایران برای اجتناب از شرکت در نشست اعضای برجام با حضور آمریکا تنش‌ها را در روزهای آتی افزایش خواهد داد.

شهریورماه امسال علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی گفته بود بین مقامات ایران و آمریکا «در هیچ سطحی» مذاکره نخواهد شد. این اظهارات در زمان ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ ایراد شده بود.

آیت‌الله خامنه‌ای بهمن‌ماه نیز اعلام کرد برای بازگشت جمهوری اسلامی به برجام، شرط ایران این است که «آمریکا بایستی تحریم‌ها را کلاً در عمل لغو کند» و ایران هم این موضوع را «راستی‌آزمایی» کند. او گفته بود این موضوع «سیاست قطعی» جمهوری اسلامی است و «هیچ‌کس از آن عدول نخواهد کرد».

https://akhbar-rooz.com/?p=105546 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x