جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

حزب چپ ایران (فدائیان خلق): ترور قاسم سلیمانی در عراق، اقدامی در خدمت تشدید تنش و درگیری نظامی در منطقه!

راه جلوگیری از درگیری، اجتناب از اقدامات انتقامجویانه و رویکرد به مذاکرهی بدون قید و شرط است!

امروز صبح قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس همراه با چند تن از فرماندهان نیروی شبه نظامی حشد الشعبی عراق، در نزدیکی فرودگاه بغداد توسط ارتش آمریکا ترور شد. ارتش آمریکا رسما مسئولیت این حمله را به‌عهده گرفت و اعلام کرد که این قتل به دستور مستقیم شخص دونالد ترامپ صورت گرفته‌است. دولت عراق به درستی اعلام کرد که این اقدام بدون اطلاع و با نقض آشکار حق حاکمیت عراق و منشورهای بین‌المللی انجام شده‌است. خامنه‌ای با اعلام سه روز عزای عمومی، دولت آمریکا را به «انتقام سختی» تهدید کرده‌است. در آمریکا قتل قاسم سلیمانی توسط اپوزیسیون «انداختن آتش در دل انبار باروت» تعبیر شده‌است. با ترور قاسم سلیمانی تنش بین دولت آمریکا و جمهوری اسلامی وارد مرحله‌ی جدیدی شده است.

ما بعد از حمله‌ی ارتش آمریکا به پایگاه‌های «گردان‌های (کتائب) حزب الله» طی اطلاعیه‌ ای با عنوان «جنگ نیمه نیابتی در عراق، خطری مدهش برای مردم عراق و ایران!» هشدار داده بودیم که ادامه‌ی روندی که در عراق آغاز شده است، فاصله‌ی چندانی با کشیده شدن جنگ نیابتی فعلی به داخل خاک ایران ندارد. به‌واقع نیز، اقداماتی که طی هفته‌های اخیر در عراق به وقوع پیوسته‌است، از عملیات ایذائی نیروهای تحت حمایت جمهوری اسلامی علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق تا حمله‌ی هوائی آمریکا علیه گردان‌های(کتائب) حزب الله، حمله به سفارت امریکا در بغداد، حکم بازی با آتشی را دارد که تداوم آن می تواند یک درگیری وسیع‌تر نظامی باشد و دامنه‌ی آن تنها به خاک عراق محدود نماند. قتل سلیمانی و تهدیدات بعد از آن نشانه‌ی بارز این واقعیت است. فضای متشنج کنونی مستعد آن است که اقدامات انتقام جویانه توسط دو طرف ادامه یابد، بر دامنه‌ی خصومت‌ها بیفزایند و به حوادثی دامن بزنند که روند های جاری را به یک درگیری تمام عیار نزدیک‌تر کند.

قاسم سلیمانی پیش برنده‌ی سیاست های توسعه طلبانه جمهوری اسلامی در منطقه در دو دهه گذشته بود و نقش بارزی در گسترش «عمق استراتژیک» رژیم داشت. ترور او ضربه سنگین به جمهوری اسلامی است. نفس مرگ سلیمانی در بغداد و در معیت فرماندهان حشدالشعبی بیانگر دخالت آشکار سپاه در عراق است. سران حکومت تهدید کرده اند که انتقام می گیرند. اما روشن است که هر اقدام انتقام جویانه‌ی حکومت، با واکنش تند دولت ترامپ مواجه خواهد شد. ما بیش از هر چیز نگران ادامه‌ی روند تنش و خصومتی هستیم که دو دولت بر تنور داغ آن می دمند. آن‌ها گرچه اطمینان می‌دهند که جنگ نمی خواهند، اما جز در جهت تدارک آن گام برنمی دارند. دولت ترامپ با اعمال شدیدترین تحریم‌ها و پیشبرد سیاست حداکثر فشار بی مهابا دستور ترور می دهد و خامنه‌ای با رد هر نوع مذاکره‌ای و تاکید بر پیشبرد سیاست «عمق استراتژیک» و سازماندهی نیروهای شبه نظامی وابسته به خود در کشورهای منطقه، موجبات درگیری نظامی را فراهم می سازد.

حزب چپ ایران(فدائیان خلق) خواهان تنش زدائی از مناسبت دو کشور است؛ عملیات ایذائی جمهوری اسلامی و متحدان منطقه‌ای آن علیه آمریکا در عراق، تشدید تنش و ترور توسط آمریکا را محکوم می کند. ما طرفین را به مذاکره و حل اختلافات خود بر سر میز مذاکره دعوت می‌کنیم. ادامه‌ی روند کنونی می تواند اوضاع عراق را بی ثبات‌تر و جنبش مردم عراق برای تغییر در وضعیت کنونی را با مشکل جدی مواجه سازد. به باور ما، راه حل عراق برای رسیدن به ثبات و پیشرفت، همانا خروج دولت‌های خارجی از عراق و احترام گذاشتن به حقوق ملی مردم عراق است که خود می توانند سرنوشت خویش را تعیین کنند. سیاست حزب ما که خواهان صلح، حفظ منافع ملی و آسایش مردم ایران است، مبتنی بر پایان دادن به مداخله‌ی جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه، دفاع از صلح و همکاری و دوستی با همه‌ی کشورهای همسایه است. راه حل سریع، خروج نظامی و مستشاری از عراق، به رسمیت شناختن حاکمیت ملی عراق و اجتناب از اقدامات انتقام جویانه توسط دو دولت جمهوری اسلامی و ترامپ، رویکرد به مذاکره‌ی بدون قید و شرط و دعوت به ایفای نقش فعال‌تری توسط سازمان ملل متحد برای حل مناقشه‌ی کنونی است.

هیئت سیاسیاجرایی حزب چپ ایران(فدائیان خلق)

 ۱۳ دی ۱۳۹۸ – ۳ ژانویه ۲۰۲۰

https://akhbar-rooz.com/?p=16970 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محسن
محسن
4 سال قبل

جنگ هیچ‌گاه به داخل ایران کشیده نمی‌شود.هیچکس انگیزه‌ای برای جنگ ندارد و بویژه شرایط بحرانی مالی حکومت ایران جنگ را غیر ممکن میکند.

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x