جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

روز سرنوشت فوتبال آسیا؛ برد برزیل و کلمبیا؛ پیروزی با تاکتیک یک نوجوان

نازک بین: نواک جوکوویچ مرد، شماره یک تنیس جهان با برتری مقابل تسیتسیپاس عنوان قهرمانی رولان گاروس را کسب کرد. وی در اقدامی جالب بعد از پایان مسابقه که ۴ ساعت و ۱۱ دقیقه به طول انجامید، راکت خود را به یک پسر بچه هدیه داد.جوکوویچ ۳۴ ساله در این باره گفت: راکتی که با آن برنده مسابقه فرانسه شدم را به پسر جوانی که تاکتیک‌های درستی به من می‌داد، هدیه دادم. صدای این پسربچه مدام در گوش من بود به خصوص زمانی که ۲ ست عقب بودم. او مرا تشویق و تاکتیک‌هایی ارائه می‌کرد. او زمانی که می‌گفت چگونه سرویس بزنم یا دفاع کنم، در واقع در این بازی مرا کوچ می‌کرد. من این پسر را خیلی بامزه دیدم به همین دلیل بعد از بازی راکتم را به او هدیه دادم.جوکوویچ با قهرمانی شب گذشته به نوزدهمین عنوان گرند اسلم خود رسید و نخستین مردی که در ۵۲ سال گذشته در چهار رویداد اصلی دو بار برنده شده است.

در باره وضعیت تیمهای آسیائی

سایت«فوتبال عراق» خبر داد بسیاری از اهالی رسانه و هواداران فوتبال با ارسال نامه ای به مصطفی الکاظمی نخست وزیر این کشور خواستار حل بحران مالی سرچکو کاتانچ سرمربی تیم ملی فوتبال عراق پیش از دیدار حساس با ایران شدند.کاتانچ دستمزد ۶ ماه گذشته اش را دریافت نکرده و این بحران مالی پیش از دیدار حساس با ایران اردوی تیم ملی این کشور را دچار مشکل کرده است.در همین راستا اهالی رسانه و هواداران فوتبال خواستار ورود سریع نخست وزیر این کشور برای حل مشکل مالی سرمربی عراق شدند. در ادامه این گزارش وضعیت تیمهای حاضر در رقابتهای مرحله نخست انتخابی جام جهانی قطر ۲۰۲۲و جام ملتهای آسیا چین ۲۰۲۳ را،با جزئیات فنی و آماری و به نقل از سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا بررسی می کنیم.دیدار ایران و عراق از دور برگشت مسابقات گروه C انتخابی جام جهانی در منطقه آسیا از ساعت ۲۱ به وقت تهران روز سه شنبه ۲۵ خردادماه در ورزشگاه شیخ علی بن محمد آل خلیفه برگزار می‌شود و با اعلام فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) تیم داوری این مسابقه به شرح زیر است:

داور: ایلگیز تانتاشف از ازبکستان

کمک اول: آندری تسپنکوف از ازبکستان

کمک دوم: دونگ هونگ کانگ از کره جنوبی

داور چهارم: جان کینگ از کره جنوبی

ناظر داوری: چیا انگ جان از سنگاپور

نماینده مسابقه: علیم اریموف از ازبکستان

مسی به دنبال جام

آرژانتین – شیلی در کوپا آمه‌ریکا؛ ساعت ۰۱:۳۰ بامداد سه‌شنبه

آرژانتین کوپا آمه‌ریکا را با دیداری دشوار مقابل همسایه‌اش در ورزشگاه نیلتون سانتوس در ریودوژانیرو آغاز می‌کند. آنها آزمونی سخت پیش رو دارند، ولی در حالی پا به این مسابقات می‌گذارند که مدت‌هاست شکست نخورده‌اند. در واقع، روند شکست‌ناپذیری‌شان از سال ۲۰۱۹ آغاز شده است اما آرژانتین از ۱۹۹۳، یعنی تقریباً ۳۰ سال پیش، فاتح کوپا آمه‌ریکا نشده است و حالا می‌خواهد این طلسم را بشکند.از زمان حذف زودهنگام آرژانتین در جام جهانی ۲۰۱۸ زیر نظر خورخه سامپائولی، آنها مسیری طولانی را زیر نظر لیونل اسکالونی پیموده‌اند و پیشرفت کرده‌اند و با امید بسیاری پا به این رقابت‌ها می‌گذارند.آنها گزینه اصلی صعود در گروه B هستند. آرژانتین باید مقابل تیم‌های جنوبی قاره، یعنی اروگوئه، پاراگوئه و بولیوی امتیازات لازم را بگیرد تا به دور بعد برسد.اما آنها اول از همه باید با شیلی بازی کنند، تیمی که ۹ روز پیش زندگی را بر مردان اسکالونی بسیار سخت کرد. آرژانتین مقابل شیلی در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ به تساوی یک – یک رسید.هرچند آرژانتین تیم بسیار کامل‌تری نسبت به شیلی به نظر می‌رسید اما مردان اسکالونی نمی‌توانستند راهی به دروازه حریف پیدا کنند. تساوی ۲-۲ با کلمبیا در هفته گذشته هم به این معنا است که آلبی‌سلسته در حالی پا به این مسابقات می‌گذارد که در سال ۲۰۲۱، هیچ دیداری را نبرده‌ است. شیلی در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶، در دو دوره پیاپی فاتح کوپا آمه‌ریکا شد و در حالی به این رقابت‌ها می‌آید که به دنبال سومین قهرمانی‌اش در تاریخ این بازی‌ها است. نیم‌دهه از قهرمانی آخر آنها می‌گذرد اما ۱۱ بازیکن اصلی این تیم تقریباً همان قبلی‌ها هستند. الکسیس سانچس و ادواردو وارگاس در خط حمله حضور می‌یابند و کلودیو براوو، گری مدل و موریسیو ایسلا هم در دروازه و دفاع حضور دارند.مارتین لاسارته، مربی شیلی نگران پیر شدن تیمش نیست و می‌خواهد از توان بالای این بازیکنان محبوب استفاده کند تا قهرمانی را از برزیل، مدافع عنوان قهرمانی و میزبان این بازی‌ها پس بگیرد.شیلی پس از تساوی مقابل آرژانتین، برابر بولیوی هم به تساوی یک- یک رسید. اریک پولگار، هافبک این تیم گل‌زنی کرد. آنها مانند آرژانتین، در آستانه این مسابقات عملکرد پرفرازونشیبی داشته‌اند و لاسارته می‌داند که این تیم باید از این بهتر شود تا بتواند به فکر قهرمانی باشد. اسکالونی ستارگان بسیاری را به تیم ملی دعوت کرده است. در میان بازیکنان دعوت‌ شده نام پاپو، آنخل کوریا، آنخل دی‌ماریا، سرخیو آگوئرو و البته لیونل مسی دیده می‌شود. غایبان این لیست هم امیلیانو بوئندیا، مهاجم استون ویلا و لوکاس اوکامپوس، مهاجم ارزشمند سویا هستند.اما با وجود حضور آگوئرو، لائوتارو مارتینس، مهاجم اینتر شاید در کنار مسی در خط حمله قرار بگیرد.در شیلی هم انتظار می‌رود لاسارته از چهار مدافع استفاده کند، کاری که در بازی اخیر برابر آرژانتین هم انجام داد. او از مدل و گی‌یرمو ماریپان در قلب دفاع بهره می‌برد. پولگار و چارلز آرانگوییس، بازیکن بایر لورکوزن در مرکز میدان مقابل خط دفاعی قرار می‌گیرند.

زندگی چقدر ناپایدار است

 اتفاق هولناکی که در ورزشگاه پارک شهر کپنهاگ برای کریستین اریکسن هافبک تیم ملی دانمارک رخ داد، چیزی نیست که به این زودی‌ها از یاد برود. البته خوشبختانه بشردوستی که در ادامه این حادثه تلخ دیدیم را هم به این زودی‌ها از یاد نخواهیم برد؛ و همینطور منظره‌ تلاش پزشکان برای نجات جان پدری ۲۹ ساله – یک ورزشکار آماده در اوج دوران بازی‌اش – که مقابل چشمان همه ما نقش بست. ورزش، کار، پول … همه و همه دود می‌شوند و به باد می‌روند، زمانی که ما با چیزی که از همه مهم‌تر است روبه‌رو می‌شویم: زندگی.شاید به همین دلیل بود که شوک آن لحظه تمام دنیا را تکان داد و توجه همه را به عناصر فردی اتفاق معطوف کرد.تمامی هم‌تیمی‌های اریکسن در تیم ملی دانمارک خیمه‌ای انسانی در اطراف بدن به زمین افتاده او ساختند تا صحنه تلاش پزشکان برای جلوگیری از قطع شدن آخرین نفس‌های او را از چشم هزاران تماشاگر نگران حاضر در ورزشگاه پنهان کنند. البته این حرکت آنها هم برای ما که نمی‌دانستیم پشت سر آنها چه می‌گذرد می‌توانست به معنای کشیدن ملحفه روی صورت بیمار باشد.همسر اریکسن، سابرینا کویست ینسن و مادر دو فرزند او، در حالی که پیراهن شماره ۱۰ ستاره تیم را هم به تن داشت با چشمانی گریان عرض زمین بازی را پیمود و خودش را به بالای سر شوهرش رساند و تنها کاپیتان تیم، سیمون کیائر و دروازه‌بان، کاسپر اشمایکل آنقدر به خود مسلط بودند که توانستند به او دلداری بدهند. گروه بعدی پزشکان هم با تمام سرعت خودشان را از سوی دیگر میدان رساندند تا کاری که برایش تعلیم دیده‌اند را انجام دهند، چیزی که می‌بایست برای آنها خیلی عادی باشد اما در لحظه و ناگهان به مهم‌ترین کار دنیا تبدیل می‌شود.

هواداران در شوک بودند و نامطمئن، فرقی نمی‌کرد دانمارکی بودند یا فنلاند، چهره‌ همه آنها می‌گفت از آنچه که دیده‌اند قالب تهی کرده‌اند و بعد مقابل چشم یک دنیا بیننده تلویزیونی و کاربران فضای مجازی، موج نگرانی از اتفاق تلخی که می‌‌توانست برای اریکسن رخ دهد، گسترده‌تر شد. فناپذیری، خصلتی است که همه ما فقیر و غنی راهی برای گریز از آن نداریم و حتی اینکه همه ما به میزان‌های مختلف در ۱۵ ماه گذشته به واسطه شیوع کرونا شاهد گرفته شدن جان انسان‌ها بوده‌ایم هم نمی‌تواند ما را برای تماشای صحنه‌ای مثل آنچه برای اریکسن رخ داد آماده کند، صحنه فرو ریختن یک انسان به طرزی کاملاً ناگهانی. این همان لحظه‌ای است که همه چه معتقد، چی‌ بی‌اعتقاد دست به دعا برمی‌دارند یا از در منطق وارد می‌شوند و به دانش و مهارت پزشکانی که برای نجات جان انسان‌ها تلاش می‌‌کنند، تکیه می‌کنند. برخی هم هر دو. در این لحظات انتظار کشیدن برای مطلع شدن از آخرین خبرها، بسیاری از ما به این فکر فرو رفتیم که زندگی چقدر می‌‌تواند بی‌رحم باشد. این تورنمنت که در اصل قرار بود تابستان پارسال برگزار شود، قرار بود تاتی کردن نوزاد تازه پاگرفته فوتبال قاره اروپا پس از حمله مهلک ویروس کرونا برای بازگشت تدریجی به شرایط عادی باشد، قرار بود طلوعی بعد از یک شب کابوس‌وار طولانی باشد که هنوز هم ادامه دارد.

در آن لحظات، آنهایی که عاشق این رشته ورزشی هستند و حتی آنهایی که اتفاقی چشمان‌شان به آن صحنه ناگوار افتاده بود، همگی یک حس و حال داشتند. سرانجام خبر آمد. از سایت یوفا. از سایت اتحادیه فوتبال دانمارک، از مدیربرنامه‌های اریکسن. او به هوش بود. او حرف می‌زد. حالش پایدار بود.مارتین اسکوتس، مدیر برنامه اریکسن به رادیو آلمان گفت: «من همین الان با پدر کریستین صحبت کردم و او به من گفت که او دارد نفس می‌کشد و می‌تواند حرف بزند.» الکساندر چفرین، رئیس یوفا هم بیانیه‌ای با این مضمون منتشر کرد: «لحظاتی مانند این همه ابعاد زندگی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.»بازی در نهایت در میان تشویق پرشور هواداران دو تیم برای اعضای تیم ملی دانمارک که شجاعانه تصمیم به بازگشت به میدان نبرد گرفتند، ادامه پیدا کرد، هرچند تیم قرمزپوش اسکاندیناوی با روحیه‌ای خراب و عدم تمرکز کافی بازی را یک بر صفر باخت اما در نهایت این کریستین اریکسن بود که عنوان ستاره میدان را دریافت کرد. نشریه اکسترابلادت دانمارک هم با این تیتر ماجرا را خلاصه کرد: «دانمارک باخت اما زندگی پیروز شد». تیتری که هیچ کسی نمی‌‌تواند با آن مخالفت کند. مابقی ما هم خدا را شکر و از پزشکان به خاطر نجات جان اریکسن تشکر کردیم اما این اتفاق سبب شد که همه ما کمی بیشتر به یاد هم باشیم.

منبع: ESPN گابریله مارکوتی

 پیروزی برزیل و کلمبیا در روز نخست

تیم فوتبال برزیل در دیدار افتتاحیه کوپا آمه‌ریکا با سه گل ونزوئلا را شکست داد، این درحالی بود که کلمبیا هم با یک گل اکوادور را از پیش رو برداشت.رقابت‌های کوپا آمه‌ریکا با میزبانی برزیل آغاز شد و در دیدار افتتاحیه برزیل میزبان از ونزوئلا پذیرایی کرد و توانست با سه گل به پیروزی دست پیدا کند.گل نخست بازی را مارکینوش در دقیقه ۳۲ به ثمر رساند و سلسائو با همین تک گل پیروز به رختکن رفت.در دقیقه ۶۳ نیمار از روی نقطه پنالتی گل دوم برزیل را به ثمر رساند اما این پایان کار نبود و در دقیقه ۸۹ باربوسا روی پاس نیمار گل سوم سلسائو را هم وارد دروازه حریف کرد تا این تیم شروعی توفانی داشته باشد.در دیگر بازی برگزار شده هم کلمبیا به مصاف اکوادور رفت و با تک گلی که کاردونا به ثمر رساند به پیروزی دست پیدا کرد.بررسی شرایط صعود تیمهای آسیائی

با توجه به صعود ۱۲ تیم به مرحله بعدی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، شرایط صعود برای تیم‌های دوم پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد. هرچند پس از شکست ۲ بر یک لبنان مقابل کره جنوبی، شرایط برای تیم‌های دوم بهتر شده و آنها شانس بیشتری برای صعود خواهند داشت. از همین‌رو وضعیت تیم‌های دوم احتمالی در هر گروه قابل بررسی خواهد بود.تاکنون صعود تیم‌های سوریه، ژاپن، استرالیا و کره‌جنوبی به مرحله بعدی قطعی شده است. همچنین با توجه به میزبانی قطر، این تیم به عنوان صدرنشین گروه E در مرحله بعدی حضور نخواهد داشت و صرفاً برای صعود به جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ چین در این مرحله از رقابت‌ها حاضر شد که این اتفاق را نیز رقم زد. با این حال هنوز تکلیف تیم‌های صدرنشین گروه‌های C – D – G مشخص نیست که در هر کدام از این گروه‌ها دو تیم برای صدرنشینی رقابت می‌کنند. در گروه C رقابت میان ایران و عراق است، در گروه D دو تیم عربستان و ازبکستان رقابت می‌کنند و در گروه G نیز امارات و ویتنام برای صدرنشینی رقابت دارند. صدرنشین‌های فعلی به ترتیب عراق، عربستان و ویتنام هستند که با شکست احتمالی مقابل رقبای مستقیم خود، به رتبه دوم سقوط می‌کنند و برای صعود باید امتیازات آنها با سایر تیم‌های دوم مقایسه شود.کناره‌گیری کره شمالی از گروه H و کسر بازی‌های این تیم نیز پیچیدگی‌های صعود تیم‌های دوم را بیشتر کرده است؛ چرا که پس از پایان بازی‌ها و مشخص شدن جدول رده‌بندی، نتایج تیم‌های دوم مقابل تیم آخر جدول رده‌بندی محاسبه نمی‌شود. در برخی گروه‌ها وضعیت تیم آخر مشخص شده، اما به طور مثال در گروه D هنوز شرایط مشخص نیست. با این حال شکست لبنان مقابل کره جنوبی کمی شانس تیم‌هایی را که قرار است به عنوان تیم دوم صعود کنند، بیشتر کرد.

گروه A: چین به طور قطع در رده دوم قرار می‌گیرد و برای صعود به عنوان یکی از تیم‌های برتر دوم تلاش می‌کند. چین با برتری مقابل سوریه صعودش را قطعی خواهد کرد؛ چرا که ۱۹ امتیازی شده و با کسر ۶ امتیازی که مقابل گوام کسب کرده، با ۱۳ امتیاز صعودش قطعی خواهد بود. با این حال تساوی مقابل سوریه این تیم را ۱۱ امتیازی و شکست، این تیم را ۱۰ امتیازی در رده دوم نگه می‌دارد که این مسئله بررسی شرایط سایر گروه‌ها را می‌طلبد، اما چین با این شرایط هم برای صعود شانس خوبی دارد.

جدول گروه A:

نتایج دیدارهای چین مقابل گوام که در پایان مرحله مورد محاسبه قرار نمی‌گیرد:

چین ۷ – گوام صفر
گوام صفر – چین ۷

گروه B:اردن با ۱۴ امتیاز در رده دوم قرار دارد که با کسر ۶ امتیاز کسب شده مقابل چین تایپه، ۸ امتیازی می‌شود. با این حال شکست اردن در بازی پایانی مقابل استرالیا و برتری کویت برابر چین تایپه، کویتی‌ها را به رده دوم جدول می‌رساند. اردن این شانس کم را دارد تا به عنوان یکی از تیم‌های برتر دوم صعود کند و البته ابر و باد و مه و خورشید کمک کنند تا این تیم راهی مرحله بعدی شود چرا که صعود اردن بستگی به نتایج سایر گروه‌ها دارد. رقم خوردن نتایج منجر به صعود کویت به رده دوم هم باعث می‌شود کویت با ۸ امتیاز (در صورت حذف دو دیدار با چین تایپه) و با کسب جایگاه دوم جدول، شانسی برای جای گرفتن میان برترین تیم‌های رده دومی گروه‌ها نداشته باشد.

جدول گروه B:

نتایج دیدارهای اردن مقابل چین تایپه در پایان مرحله مورد محاسبه قرار نمی‌گیرد:

چین تایپه یک – اردن ۲
اردن ۵ – چین تایپه صفر

گروه C: ایران هم اکنون تیم دوم گروه است و با توجه به اختلاف تفاضل گل ۲۲ امتیازی‌اش با بحرین، بعید به نظر می‌رسد این جایگاه به خطر بیفتد، اما شانس صعود ایران در این گروه ابتدا بستگی به خودش و سپس بستگی به نتایج سایر گروه‌ها خواهد داشت. تیم ملی ایران در صورت پیروزی مقابل عراق، با ۱۸ امتیاز از صدرنشین ۱۷ امتیازی خود سبقت می‌گیرد و به عنوان تیم نخست صعود می‌کند. در این صورت عراق ۱۷ امتیازی دوم خواهد شد و با عدم محاسبه امتیازهای کسب شده مقابل کامبوج، ۱۱ امتیازی شده و در صورت شکست با حداقل اختلاف (تفاضل یک گل) به تفاضل ۳ خواهد رسید. در این صورت عراق می‌تواند به عنوان یکی از تیم‌های برتر دوم راهی مرحله بعدی شود، اما شاید با توجه به معادلات گروه‌های دیگر و البته کسب تفاضل گل، عراق این شانس را از دست بدهد و حذف شود.

ایران نیز در صورتی می‌تواند به عنوان یکی از تیم‌های برتر دوم راهی مرحله بعدی شود که حداقل یک مساوی بگیرد و بدون احتساب دیدارهایش مقابل کامبوج با ۱۰ امتیاز و تفاضل ۵، اما و اگرها را دنبال کند. ایران در صورت تساوی و دوم شدن، با ۱۰ امتیاز شانس صعود خود را دنبال می‌کند و با احتساب صعود تیم‌های دوم گروه‌های A – D – E – G و حذف احتمالی تیم دوم گروه F تیم ملی باید منتظر نتیجه دیدار استرالیا و اردن باشد که با ۲ ساعت ۳۰ دقیقه فاصله نسبت به دیدار ایران آغاز خواهد شد. در صورت پیروز نشدن اردن، ایران راهی مرحله بعدی خواهد شد، در غیر این صورت و با پیروزی اردن مقابل استرالیا احتمال حذف ایران وجود دارد.

جدول گروه C:

نتایج دیدارهای ایران و عراق مقابل کامبوج برای تیم دوم این گروه محاسبه نمی شود:

ایران ۱۴ – کامبوج صفر
کامبوج صفر – ایران ۱۰

کامبوج صفر – عراق ۴
عراق ۴ – کامبوج یک

گروه D:وضعیت در این گروه شبیه گروه C است، اما پیچیدگی‌های بیشتری دارد. هم اکنون یمن با ۵ امتیاز قعرنشین گروه است، اما با پیروزی احتمالی مقابل فلسطین می‌تواند جایگاهش را با سنگاپور عوض کند. سنگاپوری که ۷ امتیازی است و با اختلاف تفاضل ۱۲ گله با فلسطین پایین‌تر از این تیم قرار دارد و بعید به نظر می‌رسد فلسطین این تفاضل گل را مقابل یمن از دست بدهد تا تیم آخر شود. به همین دلیل عدم محاسبه دیدارهای تیم دوم این گروه مقابل تیم قعرنشین (یمن یا سنگاپور) بستگی به دیدار یمن و فلسطین خواهد داشت. با این حال ازبکستان به عنوان تیم دوم در بازی پایانی مقابل عربستان قرار خواهد گرفت و در صورت پیروزی می‌تواند ۱۸ امتیازی شده و به عنوان صدرنشین صعود کند تا عربستان تیم دوم شود. در غیر این صورت ازبکستان با تساوی ۱۶ امتیازی می‌شود و در صورت شکست، با ۱۵ امتیاز در رده دوم باقی خواهد ماند.

حالا در صورتی که ازبکستان تیم دوم شود و یمن در قعر جدول باقی بماند، ازبک‌ها با عدم احتساب دو برد مقابل یمن و ۶ گلی که به این تیم زده‌اند، باید حتماً مقابل عربستان به تساوی برسند تا خود را ۱۰ امتیازی کنند و شانس خوبی برای صعود داشته باشند. در غیر این صورت و حتی شکست با تفاضل یک گل مقابل عربستان، این تیم ۹ امتیازی می‌ماند و تفاضلش ۵ خواهد شد و ازبکستان را در آستانه حذف قرار خواهد داد. با این حال اگر سنگاپور تیم آخر این گروه شود، باز هم ۶ امتیاز ازبکستان محاسبه نخواهد شد و این بار ۷ گل این تیم محاسبه نمی‌شود. یعنی با تساوی مقابل عربستان ۱۰ امتیازی و تفاضلش ۵ می‌شود و در صورت شکست با کمترین تفاضل نیز ۹ امتیازی و تفاضلش ۴ خواهد بود.

دوم شدن عربستان نیز حالت‌های مختلفی دارد. عربستان فقط در صورت شکست مقابل ازبکستان تیم دوم می‌شود و در صورت آخر شدن یمن ۴ امتیاز و ۳ تفاضل گل را از دست می‌دهد. یعنی عربستان ۱۳ امتیازی شده و با شکست حداقل تفاضل مقابل ازبکستان و تفاضل ۱۱ صعودش به عنوان یکی از تیم‌های برتر دوم قطعی است. در صورت آخر شدن سنگاپور نیز عربستان ۶ امتیاز و ۶ تفاضلش محاسبه نمی‌شود که در این صورت ۱۱ امتیازی می‌شود و با تفاضل ۸ بازهم شانس بالایی برای صعود به عنوان یکی از تیم‌های برتر دارد.

جدول گروه D:

نتایج دیدارهای ازبکستان و و عربستان مقابل یمن و سنگاپور که احتمال دوم شدن هر دو تیم و آخر شدن دو تیم دیگر وجود دارد:

ازبکستان ۵ – یمن صفر
یمن صفر – ازبکستان یک
سنگاپور یک – ازبکستان ۳
ازبکستان ۵ – سنگاپور صفر

یمن ۲ – عربستان ۲
عربستان ۳ – یمن صفر
عربستان ۳ – سنگاپور صفر
سنگاپور صفر – عربستان ۳

گروه E: دوم شدن عمان در این گروه قطعی است و این تیم نیز اکنون بدون احتساب امتیازش مقابل بنگلادش و در نظر گرفتن امتیازش در بازی آخر مقابل این تیم، ۱۲ امتیازی است. عمان اکنون با تفاضل ۴+، یکی از تیم‌های برتر دوم است و با همین نتیجه نیز صعود این تیم قطعی شده است؛ چرا که ۱۲ امتیاز عمان از حداکثر امتیاز تیم‌های احتمالی دوم گروه‌های B – C – F – G بیشتر است و جز چین و عربستان، دیگر تیم‌های دوم گروه‌ها شانسی برای بیشتر کردن امتیازشان از عمان ندارند. با این حال یک حالت می‌تواند مقابل صعود عمان را بگیرد و آن هم در شرایطی است که در دیدار مقابل بنگلادش با تفاضل ۳ گل شکست بخورد، افغانستان مغلوب هند شود و بنگلادش به رده چهارم جدول برسد. در این صورت و با توجه به قعرنشینی افغانستان، دو برد عمان مقابل این تیم محاسبه نخواهد شد و احتمال حذف این تیم با ۹ امتیاز بسیار بالاست.

جدول گروه E:

نتایج دیدارهای عمان مقابل بنگلادش که در پایان مرحله مورد محاسبه قرار نمی‌گیرد:

عمان ۴ – بنگلادش یک

دیدار برگشت طبق برنامه سه‌شنبه، ۲۵ خرداد ماه برگزار خواهد شد:
بنگلادش ؟ – عمان ؟

گروه F:هم اکنون تیم دوم این گروه قرقیزستان با ۱۰ است و تیم آخر میانمار با ۶ امتیاز. تاجیکستان ۱۰ امتیازی و مغولستان ۶ امتیازی نیز دیگر تیم‌های گروهی هستند که ژاپن با ۲۱ امتیاز صعودش را قطعی کرده است. در بازی پایانی ژاپن به مصاف قرقیزستان خواهد رفت و تاجیکستان با میانمار تقابل می‌کند. در این گروه کمترین شانس صعود برای تیم دوم باقیمانده است و این اتفاق در شرایطی عجیب رقم خواهد خورد.

قرقیزستان که تیم دوم فعلی است، در صورتی می‌تواند شانس صعود داشته باشد که ابتدا مقابل ژاپن به برتری برسد و در دیگر دیدار این گروه میانمار از تاجیکستان امتیاز بگیرد. در این صورت مغولستان تیم آخر گروه خواهد شد و قرقیزستان که یک پیروزی و یک شکست مقابل این تیم دارد، بدون احتساب این دو دیدار ۱۰ امتیازی می‌شود و با تفاضل ۱۱ این شانس را خواهد داشت که یکی از تیم‌های برتر شود. تاجیکستان نیز در شرایطی شانس دوم شدن را دارد که بتواند میانمار را شکست دهد و ۱۳ امتیازی شود و در دیگر دیدار نیز قرقیزستان نتواند مقابل ژاپن به برتری برسد. با رقم خوردن این نتایج، میانمار در قعر جدول باقی خواهد ماند و با توجه به یک پیروزی و یک شکست تاجیکستان مقابل میانمار و عدم احتساب امتیازهای این دو بازی، تاجیکستان ۱۰ امتیازی می‌ماند و با برد حداقل تفاضل مقابل میانمار، تفاضل ۲- است و شانسش برای صعود اندک خواهد بود، مگر اینکه بتواند در صورت رقم خوردن این اتفاقات، تفاضل گلش را بالاتر ببرد.

جدول گروه F:

نتایج دیدارهای قرقیزستان و تاجیکستان مقابل میانمار و مغولستان که در پایان مرحله مورد محاسبه قرار نمی‌گیرد:

مغولستان صفر – تاجیکستان یک
تاجیکستان – مغولستان
میانمار ۴ – تاجیکستان ۳

دیدار برگشت تاجیکستان و میانمار طبق برنامه روز سه‌شنبه، ۲۵ خرداد ماه برگزار خواهد شد:

قرقیزستان ۷ – میانمار صفر
میانمار یک – قرقیزستان ۸
مغولستان یک – قرقیزستان ۲
قرقیزستان صفر – مغولستان یک

گروه G:آخر شدن اندونزی در این گروه قطعی است و تک امتیاز این تیم نیز مقابل تایلند است که به همین دلیل امتیازهای تیم دوم این گروه از میان امارات یا ویتنام، ۶ امتیاز محاسبه نخواهد شد. ویتنام اکنون با ۱۷ امتیاز صدرنشین و امارات با ۱۵ امتیاز در رده دوم است. بازی مستقیم دو تیم در هفته پایانی این شانس را نصیب هر دو تیم خواهد کرد که صدرنشین گروه خود شوند، اما شرایط دوم شدن برای دو تیم متفاوت است.امارات در شرایط فعلی بدون احتساب بازی آخر ۹ امتیازی و تفاضل ۵ است. این تیم در صورت کسب تساوی مقابل ویتنام دومی‌اش را با ۱۰ امتیاز قطعی می‌کند و تفاضل این تیم نیز تغییر نخواهد کرد. به این ترتیب امارات نیز شانس خوبی برای صعود به عنوان یکی از تیم‌های دوم خواهد داشت، اما در صورت شکست با حداقل تفاضل ۹ امتیازی و تفاضل ۴ در رده دوم باقی می‌ماند که آن وقت شرایطش برای صعود پیچیده می‌شود.ویتنام در صورت شکست مقابل امارات (با حداقل تفاضل) دوم گروه خواهد شد که ۶ امتیازش مقابل اندونزی محاسبه نمی‌شود و در این صورت در رده دوم ۱۱ امتیازی و تفاضل ۲ خواهد شد. ویتنام با این شرایط هم شانس خوبی برای صعود به عنوان تیم‌های برتر دوم خواهد داشت.

جدول گروه G:

نتایج دیدارهای امارات و ویتنام مقابل اندونزی که در پایان مرحله مورد محاسبه قرار نمی‌گیرد:

امارات ۵ – اندونزی صفر
اندونزی صفر – امارات ۵

اندونزی یک – ویتنام ۳
ویتنام ۴ – اندونزی صفر

گروه H: با توجه به شکست لبنان مقابل کره جنوبی در دیدار پایانی، این تیم اکنون (با حذف دیدارهای کره شمالی) ۱۰ امتیازی و با تفاضل ۳ در رتبه دوم قرار دارد. لبنان اکنون در شرایطی به عنوان یکی از تیم‌های برتر دوم به مرحله بعدی صعود خواهد کرد که دیگر تیم‌های دوم گروه‌های دیگر بالاتر از این تیم قرار نگیرند که با توجه به شرایط جدول و بازی‌ها، این اتفاق اما و اگرهای زیادی را می‌طلبد.

جدول گروه H:

با توجه به کناره‌گیری کره شمالی و حذف آنها از جدول، لبنان با ۱۰ امتیاز در رده دوم است.

برنامه بازی‌های روز پایانی رقابت‌ها به شرح زیر است:

سه‌شنبه ۲۵ خرداد

گروه A:
فیلیپین – مالدیو، ساعت ۱۹:۳۰
چین – سوریه، ساعت ۲۲:۳۰

گروه B:
چین تایپه – کویت، ساعت ۲۳:۳۰
استرالیا – اردن، ساعت ۲۳:۳۰

گروه C:
ایران – عراق، ساعت ۲۱
بحرین – هنگ‌کنگ، ساعت ۲۱

گروه D:
فلسطین – یمن، ساعت ۲۲:۳۰
عربستان – ازبکستان، ساعت ۲۲:۳۰

گروه E:
هند – افغانستان، ساعت ۱۸:۳۰
بنگلادش – عمان، ساعت ۲۱:۳۰

گروه F:
ژاپن – قرقیزستان، ساعت ۱۴:۵۵
تاجیکستان – میانمار، ساعت ۱۴:۵۵

گروه G:
امارات – ویتنام، ساعت ۲۱:۱۵
تایلند – مالزی، ساعت ۲۱:۱۵

https://akhbar-rooz.com/?p=116356 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x