جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

سازمان جهانی بهداشت: راهبرد ایجاد ایمنی گله‌ای مقابل کرونا بدون واکسن خطرناک است

مایکل رایان، مدیر اجرای امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه ضمن تاکید بر اینکه انسان ها «گله» نیستند از راهبرد ایجاد «ایمنی گله ای» در برابر شیوع بیماری همه گیر «کووید ۱۹» انتقاد کرد
سازمان جهانی بهداشت: راهبرد ایجاد ایمنی گله‌ای مقابل کرونا بدون واکسن خطرناک است

سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که راهبرد ایجاد «ایمنی گله ای» در برابر شیوع ویروس جدید کرونا آنهم در وضعیتی که واکسن آن هنوز کشف نشده «خطرناک» است.

مایکل رایان، مدیر اجرای امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه ضمن تاکید بر اینکه انسان ها «گله» نیستند از راهبرد ایجاد «ایمنی گله ای» در برابر شیوع بیماری همه گیر «کووید ۱۹» انتقاد کرد.

سخنان این مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت در حالی بیان می شود که بسیاری از کشورها رفع تدریجی محدودیت های اعمال شده برای مقابله با شیوع نوع جدید ویروس کرونا را آغاز کرده اند.

«ایمنی گله ای» به وضعیتی اطلاق می شود که بدن بخش زیادی از افراد یک جامعه پادتن (آنتی بادی) بیماری را پس از ابتلا به آن یا تزریق واکسن تولید کرده است. در این وضعیت شیوع بیماری واگیردار به دلیل مقاوت بدن تعداد زیادی از افراد جامعه در برابر آن بیماری متوقف می شود. ایمنی بدن در مقابل بیماری ها اغلب از طریق ابتلا به عامل بیماری (ویروس یا باکتری) یا واکسن پدید می آید.

دانشمندان هنوز از دوره «ایمنی» بدن افراد پس از ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» آگاهی ندارند. دوره «ایمنی» در برابر ویروس آنفلوانزاهای فصلی اغلب یک سال است. این مدت برای انواع دیگر ویروس کرونا بین چند ماه تا چند سال متغیر است. از سوی دیگر پادتن بیماری پس از جهش ویروس ها کارایی خود را از دست می دهند.

به گفته مایکل رایان پیگیری راهبرد «ایمنی گله ای» به دلیل عدم توجه به زندگی افراد مسن و احتمال مرگ آنها «خطرناک» است. او گفت: «بر این باورم که هنگام استفاده از اصطلاحات در مورد عفونت های طبیعی باید خیلی مراقب باشیم زیرا می تواند به محاسبه هایی بی رحمانه منجر شود که مردم، زندگی و رنج انسانی را در مرکز معادله قرار نمی دهد.»

بنا به اعلام سازمان جهانی بهداشت تحقیق های انجام شده نشان می دهد که تاکنون بدن تعداد کمی از افراد در جوامع مختلف پادتن بیماری «کووید ۱۹» را تولید کرده است.

سوئد یکی از کشورهایی است که برخلاف اکثر کشورهایی اروپایی به جای اجرای قرنطینه راهبرد «ایمنی گله ای» را دنبال می کند. مدارس، رستوران ها، کافه ها و باشگاه های ورزشی این کشور همزمان با شیوع ویروس جدید کرونا تعطیل نشده اند. مقامات سوئد تنها از افرادی که بیمار هستند می خواهند که در خانه بمانند و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

دانشمندان تخمین می زنند که برای ایجاد «ایمنی گله ای»، بدن ۶۰ تا ۷۰ درصد افراد یک جامعه باید پادتن بیماری را یا از طریق ابتلا یا از طریق واکسن تولید کرده باشد.

https://akhbar-rooz.com/?p=30040 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x