جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

شکست مذاکرات روسیه و اوپک برای کاهش عرضه نفت؛ دشواری تازه جمهوری اسلامی

اوپک سازمان کشورهای صادرکننده نفت، نتوانست موافقت روسیه و دیگر تولیدکنندگان نفت را برای طرح کاهش روزانه یک و نیم میلیون بشکه‌ای عرضه نفت بگیرد. با شکست این مذاکرات، قیمت نفت خام بیش از ۸ درصد پایین آمد

برنامه اوپک برای کاهش بیشتر تولید نفت به منظور مقابله با تاثیر شیوع ویروس کرونا بر بازار، با مخالفت روسیه که حاضر نشد از این پیشنهاد حمایت کند، از هم پاشید.

به گزارش ایسنا، ناکامی در دستیابی به توافق میان اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک که به گروه اوپک پلاس معروف هستند و از اواخر سال ۲۰۱۶ با اقدامات هماهنگ به حمایت از قیمتها پرداخته اند، قیمتهای نفت را دچار ریزش شدیدی کرد.

قیمتهای نفت در معاملات بعدازظهر جمعه تحت تاثیر گزارشها درباره عدم موافقت روسیه با کاهش بیشتر تولید نزول کردند اما بعدا که رویترز گزارش کرد اوپک و متحدانش حتی درباره تمدید پیمان فعلی محدودیت عرضه به توافق نرسیدند، ریزش بیشتری پیدا کرد. سپس در بیانیه این گروه اعلام شد که به مذاکرات ادامه می دهد و هیچ اشاره ای به کاهش تولید نفت نشد.

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه پس از خروج از مذاکرات وین به خبرنگاران گفت: اکنون اعضای این گروه از اول آوریل می توانند هر میزان که می خواهند نفت تولید کنند.

شاخص نفت آمریکا با بیش از هشت درصد کاهش، به ۴۱ دلار و ۹۳ سنت در هر بشکه رسید و نفت برنت با بیش از هشت درصد کاهش، ۴۵ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه معامله شد. این پایینترین رکورد برای هر دو شاخص از سال ۲۰۱۷ تاکنون است.

برنت امسال یک سوم از ارزش خود را از دست داده و کشورهای وابسته به درآمدهای نفتی را در معرض فشار زیادی نگه داشته و بسیاری از شرکتهای شیل آمریکا را در آستانه ورشکستگی قرار داده است.

منابع آگاه اوپک به رویترز گفتند: عربستان سعودی و روسیه در مذاکرات روز جمعه موفق نشدند به توافق برسند. در نتیجه پیمان فعلی محدودیت عرضه در پایان ماه مارس منقضی می شود و اعضای اوپک و تولیدکنندگان غیراوپک می توانند هر میزان که بخواهند نفت تولید کنند. این احتمال این وجود دارد که اعضای این گروه افزایش تولیدشان را در آوریل آغاز کنند.

وزیران اوپک روز پنج شنبه گفته بودند که شیوع ویروس کرونا، وضعیت کم سابقه ای را به وجود آورده که نیازمند اقدام لازم است زیرا تدابیری که برای مقابله با ویروس به کار گرفته شده اند به فعالیت اقتصادی و تقاضای جهانی برای نفت لطمه زده اند.

پیش بینی ها از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ به شدت کاهش پیدا کرده اند اما به گفته منابع آگاه، وزیر انرژی روسیه روز جمعه پیام تکراری را به همتایان خود در اوپک پلاس رساند و اعلام کرد هنوز زود است تاثیر شیوع ویروس کرونا ارزیابی شود.

وزیران نفت اوپک روز پنج شنبه از افزودن شدن ۱.۵ میلیون بشکه در روز به کاهش تولید گروه اوپک پلاس و تمدید اجرای توافق تا پایان سال ۲۰۲۰ حمایت کرده بودند که این رقم معادل ۱.۵ درصد از تقاضای جهانی و بسیار بالاتر از انتظار بازار بود. به این ترتیب با احتساب ۲.۱ میلیون بشکه در روز که در حال حاضر محدود شده است، مجموع محدودیت عرضه این گروه به ۳.۶ میلیون بشکه در روز می رسید که معادل حدود ۳.۶ درصد از عرضه جهانی بود. اما این تولیدکنندگان اجرای پیشنهاد مذکور را به موافقت روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک مشروط کرده بودند.

نواک که مذاکرات دوجانبه با شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی داشت، در سفرهای هفته جاری خود به وین درباره کاهش تولید هیچ اظهارنظر رسمی نداشت.

کرملین روز جمعه اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه هیچ تصمیمی برای گفت و گو با سران عربستان سعودی ندارد. این اظهارات امیدها به نجات توافق را از میان برد.

جمهوری اسلامی بازنده ی بزرگ شکست مذاکرات اوپک با سایر تولیدکنندگان نفت است. هر سنت که از بهای نفت در بازارهای جهانی کاسته می شود مستقیما بر درآمد و بودجه جمهوری اسلامی تاثیر می گذارد. بودجه سال ۹۹ که به دستور خامنه ای قرار است خارج از تشریفات قانونی و مشارکت مجلس تصویب شود با پیش بینی فروش یک میلیون بشکه نفت به قیمت بشکه ای ۵۰ دلار تنظیم شده است. اکنون عملا قیمت نفت ایران حدود ۴۲ دلار است و طبق آمارهای شرکت اطلاعات انرژی و ردیابی نفتکش‌ها ، در دو ماه گذشته متوسط صادرات نفت ایران حدود ۲۵۰ هزار بشکه بوده است.

به گزارش ایسنا ، بیژن نامدار زنگنه امروز(جمعه، ۱۶ اسفند) پس از پایان نشست اوپک و غیراوپک اظهار کرد: نشست سختی بود؛ دو طرف بر نظراتشان اصرار کردند و در نهایت نشست به نتیجه‌ای نرسید. زنگنه، نشست روز جمعه را یکی از بدترین نشست‌های تاریخ اوپک خواند. 

https://akhbar-rooz.com/?p=22076 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x