شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

علی کریمی در محاصره قالیباف، رئیسی و کفاشیان؛ چالش فوتبال پاک

فعلا این نسیه را بگیریم تا موقع نقد آن برسد.استقلال فدراسیون و غیر دولتی بودن آن یکی از مسائلی بود که فدراسیون را برای تعریف جدید حقوقی تحت فشار قرار داده بود که در نهایت در اساسنامه پیشنهادی فدراسیون فوتبال بیان شده است: فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران یک موسسه مستقل، غیر انتفاعی، غیر دولتی و دارای شخصیت حقوقی که مطابق مقررات جمهوری اسلامی ایران و برای مدت نامحدود تشکیل شده است.البته فدراسیون فوتبال و فیفا به توافق رسیده‌اند که تعریف فدراسیون طبق اساسنامه قبلی نهاد عمومی غیردولتی باشد و پس از برگزاری انتخابات، فیفا یک سال زمان خواهد داد تا این قانون توسط دولت و مجلس اصلاح شود و بند فعلی به تأیید برسد. هر چند اصلاحات دیگری در اساسنامه پیشنهادی در رابطه با افزایش تعداد اعضای مجمع و یا سلب رای از وزیر ورزش و جوانان انجام شده. در نگاه به چند سال اخیر و در  انتخابات سال ۸۶ علی کفاشیان تنها مدعی بود، در انتخابات سال ۹۰ باز هم کفاشیان قاطعانه رئیس شد، و این ارثیه همینطور در انتخابات سال ۹۵ به مهدی تاج رسید.

ک.ط: بر اساس تشریفات رایج، قرار است یکشنبه دهم اسفند ۱۳۹۹ چهار کاندیدای تائید صلاحیت شده، برای  نامزدی در پست ریاست فوتبال، منتظر بمانند تا ۸۹ نفر عضو مجمع فدراسیون فوتبال، یکی از آنان را بر صندلی ریاست بنشاند. دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب در نمایش خانگی و فامیلی در برابر هم قرار گرفته اند. در طیف اصولگرایان مصطفی آجرلو با پیشنیه نظامی و سپاهی در تیم قالیباف قرار دارد، کیومرث هاشمی با کارنامه اصولگرایانه در تیم ابراهیم رئیسی جا خوش کرده، شهاب الدین عزیزی خادم با بندبازی خود را دربین طیف اصولگرایان از جنس احمدی نژاد، قرار داده، وی در فازهائی نیز خود را مدیر تکنوکرات معرفی می کند، البته از نوع علی کفاشیان. اما علی کریمی کدام طرفی است. پایگاه اجتماعی علی کریمی توده ای است و از منظر سیاسی تاکنون بطور رسمی عضو تشکیلات یا جبهه سیاسی نبوده. اما در رویدادهای سیاسی- اجتماعی، گرایشات وی سمت و سوی مردمی داشته است. هر چند در مقاطعی بطرف اصلاح طلبان یا خط سوم این گروه خودی، موسوم به بنفش ها، گرایش نشان داده است. گذشته از بستن دست بند سبز همراه با چند بازیکن ملی پوش، در جریان بازی کره جنوبی و ایران در انتخابی جام جهانی ۲۰۱۰  در حمایت از معترضینن میلیونی به تقلب در انتخابات آن سال ریاست جمهوری، وی بطور شفاف در حمایت از شیخ حسن روحانی، پرده ای را از گرایش بطرف خط سوم بنفش ها کنار زد.

در فوتبال جمهوری اسلامی تعدادی از پیشکسوتان قدیمی تر و از نسل گذشته همراه با تعدادی از  نسل جدیدی ها، با توسل به محفل گرائی، در مواقعی مثل انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس، در حالیکه خود را مخالف عملکرد نظام نشان می دهند، اما،تلاش می کنند که بطور مستقیم و یا غیرمستقیم بازیکنان و مربیان فوتبال را به سمت و سوی طرفداری از کاندیدائی جهت دهند. این افراد در تصور و ذهنیت خود، انتظار گرفتن مسئولیت یا امکانات مادی از کاندیدای مورد حمایت دارند. حتی در مواقعی بدون  اطلاع سایر افراد و با نام و امضای آنان ،در تبلیغات رسانه ای به حمایت از کاندیدای مورد نظر فعالیت و اقدام می کنند. این افراد با ظاهری آراسته به میهن پرستی ولی با باطنی مرتبط و همدست شبکه فساد، و با جلب اعتماد در بین فوتبالی ها، در مسموم کردن فضای فوتبال نقش و تاثیر دارند.

بر این باور بودم که در آن مقطع حمایت علی کریمی از حسن روحانی بدون تاثیر این افراد نبوده و بدیهی است که فرد صادق و پاکی مثل کریمی، اصل را بر مثبت اندیشی قرار می دهد. وی سرانجام به اشتباه خود پی برد و در چند پست اینستا گرامی، بابت حمایت از حسن روحانی عذر خواهی کرد.

در همان ابتدای ارائه برنامه چهار کاندیدای تصدی صندلی ریاست فدراسیون فوتبال که در سالن اجلاس سران برگزار می شود. یک شرط بزرگ پیش روی چهار کاندیدای تصدی رئیس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی قرار دارد. این شرط بیش از سه کاندید دیگر، بر دوش علی کریمی سنگینی می کند چگونگی تامین و تسویه بدهی فعلی کنونی فدراسیون فوتبال، بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان برای شروع کار رئیس جدید در فدراسیون فوتبال است؛ که مهمترین دستور کار مجمع است. در رابطه با این موضوع، یک سئوال مهم وجوددارد که ابتدا عجیب است، اما در حکومتی مثل جمهوری اسلامی شاید عادی بنظر برسد! آیا می خواهند برای مدت کوتاهی علی کریمی کاتالیزور فدراسیون فوتبال شود، و پس از تسویه بدهی های فدراسیون توسط وی و حامیان اش، پاشنه درب فدراسیون را دوباره به سمت خودی ها بچرخانند. در اینجا عمل نمایشی (انتصابات)، وجود دارد و ادعاهائی هم مطرح می شود و افکار عمومی و اهالی واقعی ورزش و فوتبال معتقدند که علی کریمی شانسی برای انتصاب ندارد! اما اگر نظام که در شیوه های معکوس تبحر زیادی دارد، به شیوه تبلیغات معکوس یعنی: رویگرد بسوی عمل نمایشی و نمایش عملی، اقدام کند، برای مدت موقتی همه پیش بینی ها و گمانه زنی ها را باطل کرده است. در چارچوب چنین اقدامی آنچه می‌گویید باید درست برعکس آنچه می‌کنید باشد، اما در عین حال، در افکار عمومی به‌صورت آنچه می‌خواهید، جلوه‌گر شود. نتیجه چنین شیوه ای به انتصاب علی کریمی منجر خواهد شد. اینجا نیز نظام برنده واقعی است و علی کریمی و تیم حامی اش بازنده بزرگ. در چنین معادله ای چنین شیوه ای نمیتواند برای سه کاندیدای دیگر مورد نظر باشد. این گمانه زنی عجیب را بخاطر بسپاریم!

آرایش  کاندیداها و آرمانخواهی علی کریمی

اینک باید گفت انتخاباتی دربیش نیست و آن چه قرار است در یکشنبه پیش روی، نمایش داده شود، پرده ای از انتصابات است که با حاشیه ای رنگارنگ آرایش داده شده .جا دارد از علی کریمی سئوال کرد: با چه توجیهی برای این انتصابات کاندید شده؟ آشکار است که مجموعه نظام سه کاندیدای دیگر را قبول دارند چون از جنس خودشان است. این افراد کم و بیش از توانائی بسیج امکانات دولتی و نیمه دولتی در قلمرو فوتبال، برخوردارند. این افراد هرگز نه می خواهند و نه اجازه دارند و نه می توانند از خطوط نه فقط قرمز بلکه از زرد و گاهی سبز نظام هم عبور کنند. هر کدام از این سه نفر می تواند با یکدیگر به ظاهر هم که شده ائتلاف کنند و توانائی و قدرت جذب آرای مجمع را بنفع خود افزایش دهند. این سه نفر داشته ای و پایگاهی ندارند که از دست دهند، اما علی کریمی  چون پایگاه مردمی دارد و منتقد دو آتشه است، در صورت انتخاب شدن یا برگزیده نشدن، می تواند اعتبار و آینده ورزشی خود و همراهانشان را به مخاطره بیآندازد. یعنی در هر دو صورت بازنده اصلی خواهد بود. از طرفی امکان لابیگری و ائتلافات پنهانی و آشکار برای این سه نفر وجود دارد. در فاصله یک روز مانده به اخذ آرا، اگر هر گونه ائتلاف بین این سه کاندیدا با یکدیگر صورت گیرد، چنین ائتلافی قبیله ای و حجره ای است، و فاقد اصول رایج در ائتلاف های دموکراتیک است. هر چند در یک نظام دموکراتیک ائتلاف شکلی پذیرفته شده در معادلات سیاسی تعیین قدرت است، اما در جمهوری اسلامی این قواعد و مبانی دموکراسی، محلی از اجرا در نظر و عمل ندارد. ترکیب طبقاتی هر سه نامزد نشان می دهد که پیرو مکتب مذهب و جانثار ایده ئولوژی مسلط هستند. مگر این که برای این انتصابات، نظام یک شیه دچار تغییر و تحولات بنیادی و ساختاری شود!

نگاه کنیم: مجلس شورای اسلامی که باید بیانگر اراده ملّی، دموکراتی ک­ترین نهاد سیاسی، انعکاس‌دهنده­ ایده ­ها و خواسته ­های یک جامعه، در برگیرنده مطالبات افکار عمومی، جایگاه ورود شایستگان به نظام سیاسی، کانون قانون‌گذاری در جهت رفاه و امنیت عمومی و مقابله با هرگونه تبعض از طریق تصویب قوانین دموکراتیک، مکانی برای خرد جمعی، کنترل قدرت، و گردش دوره ای نخبگان، و گفتمان مسلط در آن متاثر از اصول دموکراتیک باشد، با چنین وضعیت اسفناکی روبرو است که گفتمان لمپنی بر آن حاکم و مکانی برای قانون شکنی، رانت خواری و زد و بندهای اقتصادی و سیاسی است.

از منظر دیگری، اگر علی برگزیده نشود، شرایط و فضا تخریبی برای فوتبالی های صلاحیت دار و خوشنام  مهیا میشود تا بر تکیه بر این ناکامی، تحت فشار شبکه فاسد حاکم، آنان عرصه را ترک کنند. زیرا کریمی نماینده گروه های نامتجانسی است که خواهان پایان دادن به فساد در فوتبال هستند. شعار فوتبال پاک، نشانه ای از این خاستگاه است. این درست که مردم اصل هستند، اما همین مردم مثل سابق وقت خود را صرف فوتبال حکومتی نمیکنند. زیرا مشکلات اقتصادی و اجتماعی چنان وحشتناک است که آن شعار از دل برخواسته -اصلاح طلب-اصولگرا دیگه تمامه ماجرا- را با خط قرمزی بر روی نام نظام کشیده اند. وزارت ورزش و جوانان برای این که شائبه دخالت و آرایش دل بخواهی این وزارتخانه را نفی کند، استراتژی کشیدن به دور دوم انتخابات را برای اثبات دموکراتیک جلوه دادن این انتصابات مدنظر قرار دارد و منتظر روز یکشنبه است تا دقیقه نود بازی برسد و وقت اضافه را بگیرد یا نگیرد! تاکنون بجز سه کاندیدای حکومتی که در فضای انتصابات قرار گرفته اند، علی کریمی نتوانسته وارد این فضا شود. تا جائی که اجازه ندادند که حتی ویدئوی تبلیغاتی وی پخش شود.کجای این کار دموکراتیک است!

رئیس فدراسیون فوتبال یا مدیر کل مرده شورخانه

فرض کنیم کریمی برگزیده شد.آیا میتواند با شبکه فساد و مافیائی که اهرم های قدرتی زیادی در اختیار دارند مبارزه کند؟ وقتی از شبکه فساد و مافیائی صحبت می شود منظور یک یا چند نفر نیستند. بلکه مجموعه ای گسترده از نیروی انسانی،و امکانات وسیع مالی با تکیه بر حمایت های سیاسی ،قضائی و قانونی است که فعالیت گسترده دارند. وزیر بهداشت نظام اعلام می کند ،که من چه کاره ام و ننه من غریبه راه انداخته که من وزیر از هیچی خبر ندارم و شده ام جنازه جمع کن، خب،بجای وزیر بهداشت اسم من را بگذارید مدیر کل مرده شورخانه کریمی که بدرستی بر فساد و وجود شبکه مافیائی تاکید می کند با چه منطق و استدلالی می خواهید روی صندلی حامیان و گردانندگان آن بنشینید. برخورد علی کریمی روز یکشنبه در معرفی برنامه خود در مجمع نیز اهمیت دارد. مهم است که بر چه مواردی تکیه می کند و آیا توانائی این را دارد که بتواند فارغ از توصیه و یا مشی حامیان اش چالش جدیدی را بوجود آورد که در تاریخ فوتبال ایران ماندگار شود.من قسمت هائی از فیلم تبلیغاتی کریمی را که اجازه پخش نگرفت،دیده ام،به باور من محتوی ضعیف بود و عدم صدور مجوز بخاطر کارشکنی با علی بود و نه محتوی آن!بااینکه صلاحیت اصلی را مردم به علی داده اند،اما و اگر طبق مقررات کذائی نظام ،علی  را تائید صلاحیت کرده اند،در مجموعه سیاستهای نظام در فوتبال یک قسمت آن بخاطر بازارگرمی بوده و اینکه اعلام کنند در همه ارگانهای نظام ،بر اساس شیوه دموکراتیک عمل می شود و هرفرد موافق و مخالف نظام می تواند از حقوق شهروندی خوددفاع کند و نظام نیز همه جانبه از آن حمایت می کند.

از شهردار و مدیران صنعتی تا ورزشی‌ها

۶۹ نفربرای تصاحب ۱۱ کرسی هیات رئیسه فدراسیون فوتبال نامزد شده‌اند؛ مدیرانی از حوزه صنعت، پتروشیمی، شهرداری ها و … فهرست نهایی نامزدهای تایید صلاحیت شده فدراسیون فوتبال اعلام شد و ۶۹ نفر برای ریاست و صندلی‌های هیات رئیسه رقابت خواهند کرد.ایسنا نوشت :طبق فهرست اعلام شده، بیشترین ترافیک و رقابت در بخش کارشناس هیات رئیسه است که هر کسی خارج از بدنه مدیرعاملی باشگاه‌ها و هیات‌های فوتبال برای شرکت در انتخابات باید در این بخش نامزد شود. در حال حاضر ۳۴ نفر برای سه کره کارشناس هیات رئیسه نام‌نویسی کرده‌اند.در این گزارش نگاهی به آخرین و برجسته‌ترین سوابق نامزدهای انتخابات این فدراسیون خواهیم داشت تا شناخت بیشتری به خصوص از برخی چهره‌های کمتر شناخته شده داشته باشیم.

نامزدهای ریاست و گزینه‌های پیشنهادی برای سمت نواب رئیس اول، دوم و سوم

۱مصطفی آجرلو: مدیرعامل سابق تراکتور، پاس و رئیس سازمان ورزش سپاه پاسداران و شهرداری تهران

حسن نصر اصفهانی (نایب رئیس اول): رئیس هیات مدیره صنعت نفت آبادان و از مدیران ارشد صنعتی و نفتی

امیرحسین (سعید) فتاحی (نایب رئیس دوم): رئیس سابق کمیته مسابقات سازمان لیگ

لیلا ‌سادات محمدیان (نایب رئیس سوم): نایب رییس فعلی بانوان فدراسیون انجمن‌های ورزشی

۲شهاب‌الدین عزیزی خادم: عضو سابق هیات رئیسه فدراسیون فوتبال، رئیس هیات مدیره سایپا و از مدیران حوزه پتروشیمی

شهره موسوی (نایب رئیس سوم): مدیرعامل باشگاه بادران

*نایب رئیس اول و دوم وی تایید نشدند

۳علی کریمی: بازیکن سابق تیم ملی، بایرن مونیخ، پرسپولیس و سرمربی سابق سپیدرود رشت و نفت تهران

مهدی مهدوی‌کیا (نایب رئیس اول): بازیکن سابق تیم ملی، هامبورگ، فرانکفورت، پرسپولیس و مربی آکادمی هامبورگ

سعید دقیقی (نایب رئیس دوم): بازیکن سابق فوتبال، عضو شورای شهر قزوین و مسئول پروژه های عمرانی فدراسیون فوتبال

فاطمه علیپور (نایب رئیس سوم): داور سابق فوتبال و از کارمندان فدراسیون فوتبال

۴کیومرث هاشمی: رئیس سابق کمیته ملی المپیک، سرپرست سابق فدراسیون فوتبال و قائم مقام سابق وزیر آموزش و پرورش

علیرضا رحیمی (نایب رئیس اول): رئیس سابق فدراسیون هندبال، عضو سابق هیات رئیسه فدراسیون فوتبال و مدیرعامل سپاهان و پرسپولیس

غلامرضا بهروان (نایب رئیس دوم): عضو سابق هیات رئیسه فدراسیون فوتبال و رئیس سابق سازمان لیگ

پریا شهریاری (نایب رئیس سوم): رئیس دپارتمان فوتبال ساحلی و معاون دبیرکل فدراسیون فوتبال

نامزدهای کرسی هیات‌های فوتبال

احسان اصولی: رئیس هیات فوتبال خراسان رضوی و عضو شورای شهر مشهد

عبدالکاظم طالقانی: رئیس هیات فوتبال خوزستان، عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال و  رئیس کمیته امور استان‌ها

طهمورث حیدری: رئیس هیات فوتبال چهارمحال و بختیاری و معاون ورزش سابق سپاه قمر بنی هاشم علیه السلام چهارمحال و بختیاری

حسین باجیوند: رئیس هیات فوتبال قزوین و عضو هیات رئیسه سازمان لیگ فوتسال و کارمند سابق اداره کل ورزش و جوانان قزوین

حبیب‌الله ابوالحسن شیرازی: رئیس هیات فوتبال تهران و عضو هیات رئیسه سازمان لیگ

امیرحسین محتشم: رئیس هیات فوتبال بوشهر و مدیر کل استاندارد بوشهر

علی طاهری: رئیس هیات فوتبال اصفهان، مدیرعامل سابق پست اصفهان، مدیر عامل سابق باشگاه فولاد ماهان، مدیر عامل سابق گیتی پسند و …

عباس صوفی: رئیس هیات فوتبال همدان و شهردار همدان

جواد ششگلانی: رئیس هیات فوتبال آذربایجان شرقی و عضو سابق شورای شهر تبریز

منصور بیک وردی: رئیس هیات فوتبال البرز

غلامعلی هنرپیشه: رئیس هیات فوتبال فارس، مدرس و مربی فوتسال

نامزدهای کرسی مدیران عامل باشگاه‌ها

سعید عباسی: مدیرعامل آلومینیوم اراک و مدیرعامل سابق تراکتور

محمدرضا ساکت: مدیرعامل سپاهان، دبیرکل فدراسیون فوتبال و رئیس سازمان تیم های ملی

محمد جواهری: مدیرعامل باشگاه گل‌گهر

بهرام رضاییان: مدیرعامل باشگاه پارس‌جنوبی

سعید نجاریان: مدیرعامل تیم فوتسال شهروند ساری

احمد مددی: مدیرعامل باشگاه استقلال

مهرداد سراجی: مدیرعامل باشگاه سایپا، مشاور سابق رئیس سازمان تربیت بدنی (علی سعیدلو)

علیرضا جنتی: مدیرعامل باشگاه گیتی پسند و مالک گروه صنایع گیتی پسند

احمد عشقان ملک: مدیرعامل تیم فوتبال ساحلی مقاومت گلساپوش یزد، مدیر چند شرکت حوزه کشت و طیور در استان یزد

رضا رضایی:مدیر عامل باشگاه گل ریحان البرز

اکبر محمدی: مدیرعامل باشگاه پیکان، سرمربی سابق تیم ملی جوانان و رئیس سابقه کمیته جوانان فدراسیون فوتبال

نامزدهای کرسی کارشناس (سایر اعضای هیات رئیسه)

علیرضا ابراهیمی: اطلاعاتی یافت نشد

محمد آخوندی:سخنگوی سابق سازمان تربیت بدنی  

بهنام ابوالقاسم پور: بازیکن سابق پرسپولیس و سرپرست سابق معاون ورزش سازمان ورزش شهرداری تهران

خداداد افشاریان: داور بازنشسته فوتبال و رئیس هیات فوتبال کهگیلویه و بویراحمد

احمدرضا براتی: داور دادگاه عالی CAS، نایب رئیس کمیته تشخیص صلاحیت AFC، رییس کمیته تدوین و تطبیق مقررات فدراسیون فوتبال، عضو سابق کمیته حقوقی AFC ، کارشناس ارشد حقوق ورزش از اسپانیا و دکترای حقوق خصوصی

محسن ترکی: داور بازنشسته فوتبال

غلامرضا جباری: داور بازنشسته فوتبال و رئیس کمیته آموزش فدراسیون فوتبال

رضا درویش: مدیرعامل سابق باشگاه سایپا

صادق دوردگر: عضو هیات رئیسه سازمان لیگ، رئیس کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال، مدیرعامل سابق ملوان و …

داود رفعتی: داور بازنشسته فوتبال

حسین زرگر: داور بازنشسته فوتبال

رضا صادق پور: عضو سابق هیات مدیره استقلال
اسماعیل صفیری: داور بازنشسته فوتبال و سرپرست سابق کمیته داوران فدراسیون فوتبال

فریده شجاعی: نایب رئیس بانوان فدراسیون بسکتبال، نایب رئیس سابق فدراسیون فوتبال و همسر مرحوم منصور پورحیدری

ابراهیم شکوری: بازیکن سابق پرسپولیس، معاون ورزشی باشگاه پرسپولیس و سرپرست دبیرکلی سابق فدراسیون فوتبال

حسین شمس: سرمربی سابق تیم ملی فوتسال

علیرضا شهاب: پزشک تیم ملی فوتبال ایران

رسول فروغی: داور بازنشسته فوتبال

شهامت عباسی: عضو مجمع فدراسیون فوتبال و نایب رییس فدراسیون ورزش دانش آموزی  

علی علیزاده: بازیکن سابق استقلال و پرسپولیس و معاون فنی باشگاه مس رفسنجان

حسن کامرانی‌فر: داور بازنشسته فوتبال، رئیس سابق دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال

امین کریمیان: مدیر سابق سازمان ورزش اسفهان و معاون باشگاه ذوب آهن

جمیله کشاورز: بازیکن سابق و مربی فوتبال بانوان

میرشاد ماجدی: بازیکن و سرپرست و عضو سابق هیات مدیره استقلال، رئیس کمیته جوانان فدراسیون فوتبال

رضا محمد کاظمی: دکترای مدیریت و برنامه ریزی تربیت بدنی

مسعود مرادی: داور بازنشسته فوتبال، عضو کمیته داوران

هدایت ممبینی: داور بازنشسته فوتبال و عضو فعلی هیات رئیسه فدراسیون فوتبال

حمیدرضا مهرعلی: رئیس سابق فدراسیون اتومبیل ‌رانی و موتورسواری

هوشنگ نصیرزاده: عضو هیات رئیسه سازمان لیگ، رئیس سابق کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال، مدیرعامل سابق ماشین سازی تبریز

نیما نکیسا: دروازه‌بان سابق تیم ملی فوتبال و رئیس کمیته فوتبال پایه فدراسیون فوتبال

امین نوروزی: معاون سابق پزشکی باشگاه استقلال و پزشک

حسین نیرویار: داور بازنشسته فوتبال

https://akhbar-rooz.com/?p=105360 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x