پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

ماهواره ظفر شکست خورد و در مدار قرار نگرفت

امروز (یکشنبه) مسوولان و تعدادی از خبرنگاران راهی پایگاه فضایی خمینی در سمنان شده بودند تا موفقیت ماهواره ظفر را ببینند و گزارش کنند. اما نشد! ظفر با تمام امیدهایی که حکومت به آن بسته بود، در مدار قرار نگرفت.

به گزارش ایرنا قرار بود ماهواره ظفر امروز در پایگاه فضایی خمینی با ماهواره بر سیمرغ با موفقیت پرواز کند و در مدار قرار بگیرد، بنابر این گزارش هنوز معلوم نیست مشکل از ماهواره بر بوده یا خود ماهواره. هر چه بود، مسئولان با نگاه حسرت بار بازگشتند.

ساخت ماهواره ظفر حدود ۶ سال قبل در دانشگاه علم و صنعت آغاز شد. نتیجه تلاش های چند ساله دانشمندان حوزه فضایی در نهایت به ساخت ماهواره ظفر ۱ و ۲ ختم شد.

‌ماهواره ظفر تقریبا یک ماه تیتر اخبار حوزه فناوری، فضای مجازی، توئیتر وزیر ارتباطات و روسای سازمان و پژوهشگاه فضایی را به خود اختصاص داده بود.

مسئولان گفته اند با شکست امروز ماهواره در پرتاب آن به سوی مدار تلاش ها برای رفع کاستی ها ادامه خواهد یافت.

جزئیات فنی ماهواره ظفر

ماهواره ظفر با سه ماموریت اصلی تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده و اندازه‌گیری تشعشعات فضایی در مدت زمان سه سال در دو نمونه ظفر ۱ و ظفر ۲ در دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده است.

 این ماهواره در رده ماهواره‌های Low Earth orbit (مدار نزدیک زمین) با ارتفاع مداری ۵۳۰ کیلومتر، شیب ۵۶ درجه و جرم ۱۱۳ کیلوگرم است. در بخش فضایی، ماهواره ظفر شامل محموله تصویربرداری، محموله ذخیره و ارسال، محموله تحقیقاتی تشعشعات فضایی، زیر سیستم‌های تعیین موقعیت، تعیین و کنترل وضعیت، مدیریت داده و فرمان، انرژی، سازه و مکانیزم و کنترل حرارت است.

بخش زمینی شامل ایستگاه تله کامند (سیستم ارسال دستورات از یک نقطه مرکزی برای سایر نقاط راه دور)، تله متری (اندازه‌گیری)، دریافت تصویر، مدیریت محموله ذخیره و ارسال است.

https://akhbar-rooz.com/?p=19858 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x