جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

٣‌میلیون و ٢۲۵هزار محصل در آستانه ترک اجباری تحصیل

يک مقام آموزش و پرورش از ‏محروم بودن ٣‌میلیون و ٢٢٥هزار دانش‌آموز از آموزش مجازی خبر می‌دهد. دانش‌آموزانی که به ‏دلیل نداشتن دستگاه هوشمند و دسترسی نداشتن به گوشی و تبلت امکان استفاده از آموزش مجازی را ‏نداشتند.»

شهروند – رضوان حکیم‌زاده: با بسته شدن مدارس به دلیل شیوع کرونا در ابتدای سال جاری، آموزش‌وپرورش از بسته‌های آموزشی ‏گفت  که قرار است جای خالی اینترنت و گوشی‌های هوشمند را پر کند. بعضی از معلمان کلاس‌های دو، سه نفره را ‏گوشه کنار روستاها تشکیل دادند تا دانش‌آموزان‌‌شان تمام محتوای کتاب‌ها را بیاموزند اما محروم شدن ‏تعدادی از دانش‌آموزان از تحصیل واقعیت آن روزها بود؛ واقعیتی که حالا با گذشت ۶ماه ‏از زبان رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش شنیده می‌شود.

او از ‏محروم بودن ٣‌میلیون و ٢٢۵هزار دانش‌آموز از آموزش مجازی خبر می‌دهد.: «این تعداد دانش‌آموز به تفکیک منطقه و مدرسه شناسایی شده‌اند؛ دانش‌آموزانی که به ‏دلیل نداشتن دستگاه هوشمند و دسترسی نداشتن به گوشی و تبلت امکان استفاده از آموزش مجازی را ‏نداشتند.»

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش حالا از سرنوشت نگران‌کننده ‏این دانش‌آموزان می‌گوید: «نگرانی جدی وجود دارد که با تأمین نشدن تبلت برای این دانش‌آموزان، ‏تعدادی از آنان به جمعیت بازماندگان از تحصیل افزوده شوند. اینها عمدتا در مناطق محروم‌اند و امید ‏است دستگاه‌ها و سازمان‌ها با احساس مسئولیت اجتماعی درباره این امر ملی مشارکت داشته ‏باشند.»

محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش‌وپرورش هم دو روز پیش ناعدالتی‌ها را ناشی از توزیع ‏نامناسب فرصت‌ها دانست. وزیر آموزش‌وپرورش هم آمار محرومیت ٣میلیون‌ دانش‌آموز را تأیید کرد ‏و درباره در خطر ترک تحصیل قرار گرفتن این دانش‌آموزان گفت: «امروز مدرسه به یک تبلت تبدیل ‏شده و نگرانیم که پیشرفت‌های کشور در حوزه پوشش تحصیلی و کاهش میزان ترک تحصیل به خطر ‏بیفتد و اهدافی که به خوبی پیش رفته است، متوقف شود. خیران مدرسه‌ساز می‌توانند با تمرکز بر ‏خرید تبلت برای دانش‌آموزان، مدارس را به خانه نیازمندان ببرند.»  ‏

سرعت پایین اینترنت یا نبودش این روزها بیش از گذشته نمود ‏پیدا کرده. اینترنتی که به گفته وزیر ارتباطات، همچنان حدود ۲۰درصد از روستاها را پوشش می‌دهد. ‏غیبت گوشی‌های هوشمند و نبود تبلت‌ها همه امید دانش‌آموزان عشایر، روستاهای دورافتاده و مناطق ‏محروم را ناامید کرد. ورود شبکه شاد هم نتوانست این ناامیدی را  از بین ببرد چون تنها روزی ٢٠ تا ٢۵ دقیقه ‏دانش‌آموزان را سرکلاس‌ها حاضر کرد و آنها را با مشکلات و سوالات بی‌جواب‌شان تنها گذاشت. همان ‏روزها بودند دانش‌آموزانی که هیچ‌گاه شبکه شاد را ندیدند؛ دانش‌آموزانی که به باور حکیم‌زاده، معاون ‏آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش آمارشان به حدود ۵٠٠هزار نفر می‌رسد و اغلب از اتباع ‏افغانستان‌اند. آماری که به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش بیشترشان در استان ‏سیستان‌وبلوچستان زندگی می‌کردند. ‏

https://akhbar-rooz.com/?p=42335 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x