پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

کمیته پارلمان بریتانیا: از برجام پوسته ای باقی مانده که قابل ترمیم نیست

کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا در گزارشی به دولت این کشور توصیه کرده است که «شناخته شدن» سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی را مورد بررسی قرار دهد و به دنبال جایگزینی برای توافق هسته‌ای با ایران، موسوم به برجام باشد.

به گزارش رادیو فردا به نقل از خبرگزاری فرانسه، در این گزارش از دولت بوریس جانسون خواسته شده است که رویکرد «سخت‌تری» در قبال تهران در پیش بگیرد و تلاش بین‌المللی برای یک توافق تازه به جای برجام را رهبری کند.

در این گزارش تصریح شده است که دیگر از برجام «پوسته‌ای باقی نمانده» و «قابل ترمیم» نیست.

تام توگندهات، رئیس کمیته روابط خارجی، گفته است، به رغم نیت خوب، برجام توافقی بود که روی پایه‌های ضعیفی بنا نهاده شده است و «به نظر می‌رسد مرگ آن اجتناب ناپذیر است.»

تام توگندهات اضافه کرده است، دولت بریتانیا می‌بایست تلاش کند تا جایگزینی برای برجام به دست بیاورد که مسائل امنیتی منطقه را نیز شامل شود.

وی اضافه کرده است: همه متحدان در منطقه و اروپا به همراه دولت جدید آمریکا می‌بایست گرد هم آمده تا اطمینان حاصل شود که گزینه دیپلماتیک در دسترس کسانی است که در ایران به دنبال راه حلی برای دهه‌ها انزوا هستند.

در حالی کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا خواستار در نظر گرفتن توافق جدید با ایران شده است که هفته گذشته جیک سالیوان، گزینه جو بایدن برای سمت مشاور امنیت ملی، گفته بود دولت جدید آمریکا می‌خواهد با پیوستن مجدد به توافق هسته‌ای با ایران و مجبور کردن تهران به پیروی از مفاد برجام، ایران را «دوباره محدود» کند.

در حالی که جو بایدن ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا از احتمال بازگشت به برجام خبر داده، مجلس ایران نیز طرح لغو محدودیت‌های هسته‌ای را تصویب کرد که دولت را موظف می‌کند در صورت عدم رفع تحریم‌ها علیه تهران در دو ماه، پروتکل الحاقی برای انجام بازرسی‌های آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران را متوقف و فعالیت‌های اتمی را توسعه دهد.

«تروریستی شناختن سپاه»

در گزارش کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا همچنین از دولت بوریس جانسون خواسته است تا به «فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده گسترده‌تر» ایران در منطقه پاسخ موثرتری بدهد.

این کمیته طیف وسیعی از اقدامات از جمله شناخته شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی را توصیه کرده است. آمریکا سال گذشته سپاه پاسداران به طور رسمی در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» قرار داد.

در این گزارش تصریح شده است ، به دلیل آن که سپاه پاسداران «به طور روشن و مداوم از تلاش تروریست‌ها و بازیگران غیردولتی برای تضعیف ثبات در منطقه حمایت می‌کند» و قوانین بریتانیا اجازه چنین اقدامی را می‌دهند.

کمیته پارلمان بریتانیا تاکید کرده است که شناخته شدن سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی ادامه منطقی محدودیت‌هایی است که با تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه اعضای سپاه اعمال شد و همچنین در راستای تصمیم آمریکا با قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی است.

این گزارش به حکومت ایران در خصوص بازداشت «خودسرانه» شهروندان خارجی و دو تابعیتی هشدار داده است و گفته است چنین اقدامی به مثابه «گروگانگیری دولتی» است.

این گزارش تصریح کرده است که به طور واضح رویکرد بریتانیا در قبال ایران در این زمینه «کارآمد» نیست و خواستار کمک به بازداشت شدگان و خانواده های آنها شده است.

https://akhbar-rooz.com/?p=97494 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x