پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

گزارش های تازه از کشتار کارگران مهاجر در مرز ایران و افعانستان

کمیسیون حقوق بشر افغانستان روز یکشنبه 14 ثور (14اردیبهشت) شکنجه و به قتل رسانیدن شماری از افغانستانی ها را از سوی مرزبانان ایرانی "یک عمل ظالمانه وخلاف تمامی اصول حقوق بشری" خواند

کمیسیون حقوق بشر افغانستان روزیکشنبه ۱۴ ثور(۱۴اردیبهشت) شکنجه و به قتل رسانیدن شماری از افغانستانی ها را از سوی مرزبانان ایرانی “یک عمل ظالمانه وخلاف تمامی اصول حقوق بشری” خواند.

به‎گفتۀ گواهان رویداد، سه روز پیش هنگامی که شماری از مهاجران افغانستانی از راه‏ های قاچاقی می‌خواستند به ایران بروند، در درۀ ذوالفقار که مرز میان افغانستان و ایران است، از سوی نیروهای مرزی ایران دستگیر شدند و سپس به دریا انداخته شده‌اند.

این کمیسیون از حکومت افغانستان خواسته است این رویداد را به‎گونۀ جدی با حکومت ایران در میان بگذارد و نیز در دادگاۀ لاهه و کمیتۀ منع شکنجۀ سازمان ملل متحد، مطرح سازد.

روز شنبه ۱۳ اردیبهشت،دکترعارف جلالی، سر طبیب شفاخانه حوزوی هرات با تایید این رویداد به خبرنگار یک رسانه افغانستانی گفته بود که تا اکنون ۳ جسد که حدود ۱۸الی ۲۰ سال سن دارند، به این شفاخانه انتقال داده شده اند، اما وی افزود که طبق معاینات، جای هیچ گونه علائم ضرب و جرح و یا مرمی در بدن جان باختگان دیده نشده، بلکه توسط آب دچار خفگی شده‌اند.

یکی از کسانی که در این حادثه زنده مانده ‎است، به خبرنگاران گفت که مرزبانان ایرانی دو گلوله به سوی او شلیک کردند، اما به وی نرسید.

او افزود: راه ما نه باز بود و نه آب‌بازان را می‌گذاشت، من‌گفتم که آ ب بازی را یاد ندارم، اما به‌طرف من دوگلوله هم شلیک کرد. ۵۷نفر بودیم از این میان، ۲۳ نفرتلف شدند.

یکی از نزدیکان این قربانیان گفت: “یک نفرمان ۲۲یا ۲۳ ساله بود و یکی ۱۹ساله رفته بودند به ایران برای معیشت زنده‌گی خود تا کار کنند.

روز یکشنبه ۱۴ ثور، وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان در واکنش به این کشتار اعلامیه صادرکرد.

 دراین اعلامیه یادآوری شده که براساس گزارش برخی رسانه‌ها، ۵۷ تن از شهروندان کارگر افغانستان که قصد سفر به ایران را داشتند، توسط مرزبانان ایرانی مورد اذیت و آزار قرار گرفته، سپس در دریا انداخته شده که در نتیجه آن ۲۳ تن جان باخته‌اند”.

وزارت امورمهاجرین ادامه داده که به محض اطلاع از این رویداد، جمهوری اسلامی افغانستان از دولت جمهوری اسلامی ایران خواستار پیگیری موضوع شده و برای مشخص ساختن چگونگی وقوع این حادثه، از طریق هیئتی تحت ریاست معین سیاسی وزارت امور خارجه، در تلاش است تا موضوع را پیگیری و روشن سازد و پس از آن اقدام مناسب واقعیت رویداد صورت خواهد گرفت.

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات نیز در بیانیه‌ای اعلام کرده که موضوع دستگیری ۵۰ تن از اتباع افغانستانی در منطقه “دهانه ذولفقار” از سوی منابع مختلف مورد پیگیری و تحقیق قرار گرفته است.

در این بیانیه همچنین آمده است که سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات به‌صورت مستمر با امین الله آزادانی نماینده وزارت خارجه افغانستان در هرات و جابر انصار، سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد موضوع را در دست بررسی داشته و هرگونه تحول و اطلاعات جدید با آن‌ها مبادله خواهد شد.

هم‌زمان با این، سفارت افغانستان در تهران نیز در یک بیانیه خاطرنشان کرده که با اطلاع از این حادثه، در ساعات اولیه اقدامات عاجل را در زمینه روشن‌سازی حقیقت و ابعاد این فاجعه، از مجاری دیپلوماتیک روی دست گرفته است.

https://akhbar-rooz.com/?p=28603 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x