جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

یادگار تلخ: اسپانیا ۶ آلمان صفر؛ دو بانوی ایرانی کاندید قضاوت در جام جهانی

نازک بین: فدراسیون فوتبال عربستان از لباس هایی که برای لیگ فوتبال زنان در این کشور طراحی شده، رونمایی کرد. به نقل از سعودی اسپورت، فدراسیون فوتبال عربستان برای نخستین بار لیگ زنان را در سال جاری برگزار می کند .به این منظور از لباس هایی که «پوشش مناسب» دارند استفاده خواهد کرد. از این لباس ها طی مراسمی رونمایی شد که با استقبال رسانه ها هم همراه شد. تیم ملی فوتبال زنان عربستان برای نخستین بار سال گذشته تاسیس شد و در رقابت های بین المللی شرکت کرد و همین باعث شد تا مسئولان این کشور با برگزاری لیگ زنان هم موافقت کنند. قرار بود که لیگ فوتبال عربستان در ماه مارس آغاز شود که به خاطر شیوع کرونا این رقابت ها به تعویق افتاد. برای تیم برنده در این لیگ جایزه ۵۰۰ هزار ریال سعودی در نظر گرفته شده است.

دو بانوی ایرانی کاندید قضاوت در جام جهانی شدند

مهسا قربانی(داور) و انسیه خباز مافی نژاد (کمک داور) دو بانوی ایرانی هستند که کاندیدای قضاوت در جام جهانی ۲۰۲۳ بانوان شده اند. به نقل از سایت فدراسیون، فیفا از میان بیش از ۷۵۰ داور/کمک داور خانم، ۵۶ داور و ۱۰۰ کمک داور را برای حضور در این آوردگاه کاندیدا کرده است.

این داستان موفقیت اوست…

اندرو بنسون – بی‌بی‌سی انگلیسی
در سپتامبر ۲۰۰۶ و در پیست سیلورستون بریتانیا، همیلتون ۲۱ ساله برای ورود به تیم فرمول یک مک‌لارن بصورت آزمایشی با پدرو دلاروزا، راننده این تیم مسابقه داد. مسئولان تیم، از استعداد همیلتون در رده‌های پایین‌تر باخبر بودند اما به اشتباه گمان می‌کردند که او هم مثل بقیه برای رانندگی با اتومبیل‌های حاضر در فرمول یک به زمان بیشتری نیاز داشته باشد. تنها بعد از چند دور تمرینی، به همیلتون لاستیک‌های جدید داده شد و او بلافاصله به زمان دلاروزا رسید.تیم در گزارش‌خود به کارخانه او را “باورنکردنی” توصیف کرده بود و طولی نکشید که جایش در تیم سال ۲۰۰۷، به عنوان هم‌تیمی قهرمان دو دوره جهان، فرناندو آلونسو، تثبیت شد. در اولین فصلش در فرمول یک، همیلتون با بدشانسی عنوان قهرمانی را از دست داد، اما یک سال بعد و در یکی از دراماتیک‌ترین فینال‌های تاریخ ورزش توانست جوان‌ترین قهرمان تاریخ فرمول یک جهان شود.همیلتون سال به سال لحظاتی را ‌ساخت تا تبدیل به اسطوره فرمول یک شود. از دورهای تعیین خط شگفت‌آور تا مسابقاتی خاطره‌انگیز در تیم مک‌لارن و بعد در مرسدس، جایی که او نه تنها در هفت سال گذشته سلطه داشته بلکه به یک نماد جهانی تبدیل شده که بسیار فراتر از ورزش رفته است.به گفته بسیاری که همسفر او در این راه بوده‌اند، همیلتون در عین اینکه بسیار منصف، سخاوتمند، مؤدب، با صداقت و شریف است، اما در عین‌ حال مصمم، متمرکز، خودشیفته و فوق‌العاده اهل رقابت است. او حالا موفق‌ترین راننده تاریخ فرمول یک است. او رکورد ۹۱ رتبه نخست مایکل شوماخر در گراند‌پری‌ها را ماه گذشته شکست و سپس دراستانبول با رکورد هفت قهرمانی جهان شوماخر مساوی کرد. او حالا بخت این را دارد که سال آینده هشتمین قهرمانی خود را بدست آورد.

این داستان موفقیت اوست…

کارتینگ

موفقیت بی‌نظیر همیلتون از یک پیست کارتینگ بسیار کوچک و محقر محلی در هرتفوردشر آغاز شد. جایی که همیلتون در هشت سالگی با کمک پدرش آنتونی و یک ماشین کارتینگ دست دوم، اولین قدم‌هایش را به سمت اتومبیلرانی حرفه‌ای برداشت.او بسیار بااستعداد بود و به سرعت پیشرفت می‌کرد. اما در این راه دو مانع بزرگ در پیش رو داشت: پول و رنگ پوست.اتومبیلرانی هم مانند خیلی از ورزش‌های دیگر مشهور است به ورزش ثروتمندان و از طرف دیگر مسابقات فرمول یک، قبل از همیلتون، هرگز یک راننده سیاه پوست نداشته است.

منبع تصویر، Getty Images

خانواده همیلتون نه ثروتمند بودند و نه سفیدپوست. پدربزرگ و مادربزرگ او در دهه ۱۹۵۰ از جزیره گرانادا در کارائیب به انگلستان آمدند.

پدرش، آنتونی در غرب لندن بزرگ شد و با یک زن سفیدپوست به نام کارمن ازدواج کرد. لوئیس ژانویه ۱۹۸۵ به دنیا آمد و در دو سالگی پدر و مادرش از یکدیگر جدا شدند.آنتونی که در یک خانه رایگان دولتی زندگی و در راه آهن کار می‌کرد، مجبور بود برای تأمین هزینه مسابقات لوئیس، کارهای جنبی دیگری مانند فروش شیشه‌های دو جداره، شستن ظروف و قرار دادن تابلوهای “برای فروش” آژانس‌های املاک را انجام دهد.اما همانطور که گفته شد، پول تنها مشکل نبود. آنها معمولاً تنها افراد سیاه‌پوست در مسابقات بودند و گاهی مورد تبعیض نژادی قرار می‌گرفتند.همیلتون در ده سالگی جوان‌ترین برنده مسابقات قهرمانی کارتینگ بریتانیا شد. او که در مراسم جوایز پایان فصل ورزشهای موتوری شرکت کرده بود، به سمت ران دنیس، رئیس مک‌لارن رفت، خودش را معرفی کرد و گفت: “یک روز، می‌خواهم با اتومبیل‌های شما مسابقه بدهم.”سه سال بعد، همیلتون برای دومین بار قهرمان کارتینگ انگلیس شد و دنیس او را در برنامه پرورش رانندگان مک‌لارن قرار داد.سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ همیلتون دو عنوان قهرمانی در مسابقات فرمول سه کسب کرد. او و پدرش از مک‌لارن درخواست کردند تا لوئیس مستقیماً به جی‌پی‌۲ که یک رده پایین‌تر از فرمول یک قرار دارد، فرستاده شود. اما مک‌لارن مخالفت کرد زیرا معتقد بود او با ماندن در مسابقات فرمول سه و قهرمانی در سال ۲۰۰۵ باتجربه‌تر می‌شود. این مسأله باعث ایجاد تنش بین آن‌ها شد تا حدی که ویتمارش، مدیرعامل مک‌لارن، قرارداد او را پاره کرد تا آزادشود. او گفت ما دوست داریم با شما کار کنیم، اما نه به اجبار.حدود شش هفته بعد، لوئیس زنگ زد و دوباره قرارداد را امضا کرد. ویتمارش می‌گوید: “اکنون که به گذشته نگاه می‌کنم، می‌بینم که واقعاً خوش‌شانس بوده‌ام.”همیلتون همان کاری که از او خواسته شده بود انجام داد. در مسابقات فرمول سه اروپا در سال ۲۰۰۵ قهرمان شد و سال بعد به جی‌پی‌۲ که اکنون با نام فرمول دو شناخته می‌شود، رفت؛ جایی در یکی از چشمگیرترین فصول این مسابقات، قهرمان شد. یک سال بعد او به تیم فرمول یک ملحق شد.فرناندو آلونسو، که پس از کسب دو قهرمانی پیاپی با رنو در سال ۲۰۰۷ به مک‌لارن آمده بود، واکنش خوبی نسبت به هم تیمی جوانش نداشت و علاقه‌مند بود فرد با تجربه‌تری کنارش باشد.اما داستان کاملاً متفاوت پیش رفت تا در سال بعد و در یک فصل چشمگیر اما پر فراز و نشیب، مسابقات فرمول یک، شاهد رقابت یکی از قوی‌ترین زوج‌های تاریخ این رشته باشد.

سبقت

منبع تصویر، Getty Images

در حالیکه همیلتون در نه مسابقه پیاپی روی سکو بود و هفتمین پیروزی را کسب کرده بود و رسانه‌ها از او بعنوان پدیده نام می‌بردند، تنش در مک‌لارن در حال افزایش بود.آلونسو به عنوان کسی که سلطه شوماخر با فراری را به پایان رسانده بود، خود را برترین راننده این ورزش می‌دانست و انتظار داشت نفر اول تیم باشد. اما همیلتون اینگونه فکر نمی‌کرد.در اولین مسابقه فصل که آلونسو دوم و همیلتون چهارم شد، همیلتون از هم‌تیمی خود سبقت گرفت تا برای دو سوم زمان مسابقه پیشتاز تیم باشد. هرچند در پایان، آلونسو بعد از کیمی رایکونن از تیم فراری در رده دوم قرار گرفت و همیلتون سوم شد، اما این “بچه” تأثیر خود را گذاشته بود.در مسابقات جایزه بزرگ مجارستان بود که لج‌بازی آنها با یکدیگر در پیست، با جریمه آلونسو همراه شد تا رابطه‌اش با مک‌لارن به طرز غیرقابل برگشتی قطع شود. قرارداد او که بنا بود سه ساله باشد، در پایان سال با رضایت طرفین فسخ شد.همیلتون در یک پیروزی درخشان در ژاپن و در زیر باران سیل آسا که با تصادف آلونسو همراه بود، به مسابقه ماقبل آخر در چین رفت. اما اوضاع طبق میل او پیش نرفت و رایکونن برنده شد. با این وجود همیلتون با چهار امتیاز برتری نسبت به آلونسو و هفت امتیاز نسبت به رایکونن پیشتاز کلی مسابقات بود تا همه چیز به دور نهایی در برزیل کشیده شود.اما در یک روز بد که با نقص فنی اتومبیل لوئیس همراه بود، همه امیدهایش برای قهرمانی در اولین فصل حضورش از بین رفت و نایب قهرمان شد.به‌رغم شکست، تاکنون هیچ راننده‌ای در اولین فصل خود چنین عملکردی نداشته و همه می‌دانستند که از او در آینده بیشتر خواهند شنید.یک سال بعد، همیلتون برای قهرمانی به برزیل بازگشت. اما خاطرات سال قبل هنوز تازه و دردناک بود. در آن مسابقات، همیلتون برای رسیدن به عنوان قهرمانی فقط به مقام پنجم نیاز داشت و این مسأله باعث شد تا یکی از جذاب‌ترین پایان‌های ورزشی اتفاق بیفتددر اواخر مسابقه و در حالیکه باران بیشتر می‌شد، بیشتر رانندگان برای تعویض لاستیک‌ متوقف شده بودند. تیمو گلاک راننده آلمانی تویوتا توقف نکرد تا پیشتاز شود و همیلتون مسابقه را در جایگاه پنجم ادامه می‌داد.باران شدیدتر ‌شد و در حالی که تنها دو دور به پایان مانده بود، سباستین فتل با غفلت همیلتون از او پیش افتاد. در دور آخر و در حالیکه به نظر می‌رسید همه چیز تمام شده است و ماسا از تیم فراری در آستانه پیروزی است، همیلتون که عقب افتاده بود، تلاش بسیاری برای پس گرفتن جایگاهش از فتل کرد، اما موفق نشد. او در آستانه از دست دادن قهرمانی برای دومین سال متوالی بود.با عبور ماسا از خط، همیلتون هنوز ششم بود. اعضای تیم فراری جشن گرفته بودند. اما در پیست، گلاک از تویوتا داشت با لاستیک‌های نرم، صاف فرسوده‌اش دست و پنجه نرم می‌کرد و همیلتون نزدیک و نزدیک‌تر می‌شد.یک راننده شاغل در فرمول یک مهارت‌های ویژه‌ای دارد. اما توانایی و مهارت راننده به تنهایی کافی نیست. اگر یک راننده معمولی یک ماشین برتر داشته باشد، حتی کسی مثل همیلتون هم کاری از دستش بر نمی‌آید.در چهار فصل پایانی حضور همیلتون در مک‌لارن ، از ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲، اتوموبیل‌هایش همتراز مهارت او نبودند. به همین دلیل، چهار سال پیاپی قهرمانی به تیم ردبودل و سباستین فتل رسید.علاوه بر این، گاهی مشکلات زندگی خصوص‌ همیلتون، زندگی حرفه‌ای او را تحت تأثیر قرار می‌داد.در سال ۲۰۱۰، همیلتون به پدرش گفت دیگر نمی‌خواهد او مدیرش باشد و این دو برای مدتی با هم قهر بودند.

منبع تصویر، Getty Images

پدرش می‌گوید: “این بدترین دوره زندگی من بود. توضیح آن سخت است. فکر می‌کنم از شدت علاقه، بیش از اندازه به او امر و نهی کردم.”در نهایت پس از مذاکرات بسیار در سال ۲۰۱۲، همیلتون به تیم مرسدس پیوست. او که برای تعطیلات به تایلند رفته بود، پس از دریافت قرارداد، چند روز سکوت کرد و سپس در تماسی، تصمیم خود را با ویتمارش،در میان گذاشت.همیلتون می‌گوید: “این یکی از سخت‌ترین لحظات زندگی‌ام بود. من از ۱۳ سالگی همیشه به مک‌لارن وفادار بوده‌ام. بنابراین تصمیم به ترک تیمی که به من جایگاهم در این ورزش را داده بود، برایم از نظر عاطفی بسیار سخت و دشوار بود.”انتقال همیلتون به مرسدس زودتر و بهتر از آنچه انتظار داشت نتیجه داد. پس از سال ۲۰۱۳ که همیلتون در حال تطبیق با تیم جدید بود، او در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ قهرمان جهان شد.به نظر می‌رسید که هیچ مانعی برای او وجود ندارد، اما مسابقات سال ۲۰۱۶ جور دیگری رقم خورد.یک شروع بد در مسابقات افتتاحیه و به دنبال آن خرابی موتور در دو مسابقه تعیین خط باعث شد که همیلتون پس از تنها چهار مسابقه، ۴۳ امتیاز از هم تیمی‌اش نیکو رزبرگ عقب بیافتد.در مسابقات ادامه فصل همیلتون تلاش کرد فاصله امتیازی خود را با هم تیمی‌اش کم کند. اما در مسابقه آخر در ابوظبی، این رزبرگ بود که قهرمان‌ شد.آن فصل آخرین حضور رزبرگ بود. او تلاش بسیاری کرده بود تا با بردن همیلتون به قهرمانی برسد. راننده آلمانی که می‌دانست دیگر نخواهد توانست همیلتون را شکست دهد و از طرفی به بزرگترین بلندپروازی عمرش رسیده بود، تصمیم گرفت برای همیشه این ورزش را کنار بگذارد. سال ۲۰۱۶ یک نقطه عطف بسیار مهم برای همیلتون بود. شکست به او آموخت تا تمرکز و حضور بیشتری در مسابقات داشته باشد. در بازگشت همیلتون در سال ۲۰۱۷، رانندگی‌اش به سطح جدیدی رسیده بود. او بر روی نقاط قدرت و ضعف خود کار کرده بود و وضعیت تقریباً بی‌نقصی داشت.از آن سال، ترکیب بهترین‌های فرمول یک با یکی از سریعترین و بهترین رانندگان تمام ادوار، تیمی را شکل داده که همگی شوق پیشرفت و پیروزی دارند و این مسأله موفقیت‌های بی‌سابقه‌ای برای مرسدس به همراه داشته است.

ولف، مدیر تیم مرسدس، می‌گوید: “توانایی او در زیر سؤال بردن خود و رشدش واقعاً شگفت‌انگیز است. این چیزی است که شما اغلب در قهرمانان می‌بینید.”هم تیمی سابق او، دلاروزا می‌گوید: “لوئیس خیلی اهل رقابت بود، مهم نبود که چه ورزشی بازی می‌کردیم، او همیشه باید برنده می‌شد. در هر ورزشی مهارت داشت. تنها ورزشی که او را شکست دادم تنیس بود، آن هم فقط یک بازی، چون وقتی فهمید که هیچ شانسی ندارد، دیگر هرگز با من بازی نکرد.”در سالیان اخیر، همیلتون فعالیت‌های اجتماعی بسیاری در حوزه محیط زیست و دفاع از گیاه‌خواری مطلق و نیز مبارزه با نژادپرستی داشته است. پس از مرگ جورج فلوید به دست پلیس آمریکا در تابستان ۲۰۲۰، همیلتون این فرصت را پیدا کرد تا در مورد بی عدالتی و نژادپرستی صحبت کند.البته او کار ساده‌ای در این راه ندارد. زیرا برخلاف سایر ورزشکاران در فوتبال و بسکتبال، برخی رانندگان فرمول یک تصمیم گرفتند تا مانند او و به نشانه اعتراض زانو نزنند. اما عزم همیلتون تحت تأثیر قرار نگرفته و او از رساندن پیام خود ابایی ندارد. او حتی در این راه موفق به کسب جوایزی در سراسر جهان شده است.البته این رفتار اجتماعی او انتقاداتی را هم در پی داشته است. برخی او را بیش از اندازه پرحرف می‌دانند که حرکاتش ساختگی است و خود را در همه امور صاحب نظر می‌داند.

لوئیس همیلتون از ورزشکاران فعال در زمینه مبارزه با نژادپرستی استاما کسانی که در این راه به او نزدیک بوده‌اند، تصویری کاملاً متفاوت ترسیم می‌کنند.ولف می‌گوید: “وقت زیادی برای اندیشیدن می‌گذراند. او کسی است که زندگی تک بعدی ندارد و در حالی که قهرمان جهان است، یک مبارز فعال علیه نژادپرستی هم هست.”پدر همیلتون می‌گوید: “من به خاطر فعالیت‌هایش، او را تحسین می‌کنم. لوئیس دیگر فقط یک راننده مسابقه نیست. او تبدیل به یک سخنگو و قهرمان مردم شده است.””وقتی می‌بینم مردم از او به خاطر سبک زندگی‌اش انتقاد می‌کنند، می‌دانم که آنها واقعاً او را نمی‌شناسند و آنچه می‌بینند ظاهر اوست. لوئیس در باطن جوانی است که از هشت سالگی برای تحقق رویای‌ خود با سختی و تلاش فراوان کار کرد. او بسیار مهربان است، یک پسر و یک برادر بسیار خوب که از زندگی لذت می‌برد.”همیلتون در ژانویه ۳۶ ساله می‌شود. هرچند که قرارداد او با مرسدس در پایان سال جاری به پایان می‌رسد، اما به نظر می‌رسد او می‌ماند تا فصل آینده را با انگیزه بیشتر برای کسب هشتمین عنوان قهرمان جهان آغاز و نام خود را وارد کتاب رکوردها کند.

لیونل مسی در حال تبدیل شدن به آقای عصبانی

علت این است که او حالا چه در باشگاهش و چه در تیم ملی کشورش بازوبند کاپیتانی به بازو می‌بندد و بار سنگین مسئولیت باعث ایجاد چنین تغییری شده است؟ یا اینکه مسی حس می‌کند دوران فوتبالی اش به سالهای آخر رسیده و او فرصت زیادی برای بردن جامهای بیشتر ندارد؟ عصبانیت جدید مسی روز جمعه در جریان دیدار آرژانتین و پاراگوئه به وضوح مشخص بود. زمانی که داور برزیلی مسابقه گل او در نیمه دوم را مردود اعلام کرد تا بازی با تساوی ۱-۱ به پایان برسد مسی به سمت او رفته و با خشم فریاد زد: “دو بار ما را نابود کردی. دو بار ما را نابود کردی”. گل مسی اگر توسط داور پذیرفته می‌شد می‌توانست یکی از بهترین گل‌هایی باشد که او در سالهای اخیر برای تیم ملی کشورش به ثمر رسانده است. اما ۱۲ پاس پیاپی و ۶۰ متر دوندگی بی امان آرژانتینی ها توسط داور مردود شد تا مسی نتواند خشمش را کنترل کند. ما قبلاً هم شاهد خشم لیونل مسی با پیراهن تیم ملی آرژانتین بوده ایم. او سال گذشته بعد از آنکه کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی را به فساد متهم کرد چرا که در دیدار رده بندی کوپا آمه‌ریکا مقابل شیلی از زمین اخراج شده بود، سه ماه از حضور در تیم ملی محروم شد.  

مسی پیش از آن هم در مسابقه نیمه نهایی همان تورنمنت در مقابل برزیل گفته بود: “تحمل این همه شرایط مزخرف خسته کننده است. امروز حتی یک بار هم VAR را نگاه نکردند. امدیوارم کانمبول برای این قضیه فکری بکند چون این داورها دارند نتایج بازی‌ها را عوض می‌کنند”. مسی اخیراً در لالیگا هم با داورها درگیری های زیادی داشته است. در جریان تساوی ناامیدکننده بارسا مقابل آلاوز در فصل جاری به نظر می‌رسید مسی از فرط عصبانیت توپ را به سمت داور مسابقه الخاندرو هرنادس شوت کرده است. بعد از آن بازی کارشناس داوری مارکا درباره ماجرای مسی و داور مسابقه گفت: “حتی با اینکه توپ به داور برخورد نکرد ولی مسی باید اخراج می‌شد. چون می‌خواست داور را بترساند و باید کارت قرمز مستقیم دریافت می‌کرد”. با این همه مسی تا اینجا با اینکه در ۸۵۰ مسابقه به میدان رفته تنها دو بار اخراج شده است. یکی در اولین بازی ملی خود برای آرژانتین و یکی سال گذشته با پیراهن تیم ملی کشورش. اما به نظر می‌رسید این آمار در آینده دستخوش تغییر خواهد شد. به نظر می‌رسد مسی که می‌داند در حال پشت سر گذاشتن آخرین سال های فوتبالی خود است روز به روز خشمگین‌تر می‌شود. مسی و نزدیکانش استدلال می‌کنند او با توجه به اینکه حالا چه در بارسلونا و چه در آرژانتین نقش رهبر اصلی و کاپیتان بلامنازع را بازی می‌کند برای اینکه مسئولیت تیم را روی شانه‌هایش احساس می‌کند نمی‌تواند نسبت به اتفاقات بازی بی تفاوت باشد. اما ناظرین بی طرف معتقدند مسی مایل است در سال های باقی مانده از دوران حرفه ای خود جام های بیشتری بدست آورده و کارنامه‌اش را غنی‌تر کند و این احساس عطش به کسب موفقیت‌های بیشتر مهمترین عامل خشم او به حساب می‌آید. 

دیدار دوستانه ملی فوتبال

تیم ملی فوتبال عراق در دیداری تدارکاتی مقابل ازبکستان به پیروزی رسید. تیم ملی فوتبال عراق در دیداری تدارکاتی در دبی امارات به مصاف ازبکستان رفت و با نتیجه دو بر یک پیروز شد.در این بازی دوستون بک خامدواموف در دقیقه ۳۹ از روی نقطه پنالتی برای ازبکستان گل زد و در نیمه دوم عراقی‌ها توانستند از شکست پیروزی بسازند. مهند علی در دقیقه ۶۴ و علی عدنان از روی نقطه پنالتی در دقیقه ۸۵ گلزنان عراق بودند.

کره جنوبی در دیداری دوستانه مقابل قطر به پیروزی دست یافت. در ادامه دیدارهای دوستانه ملی فوتبال کره جنوبی به مصاف قطر رفت و با نتیجه دو بر یک پیروز شد.در این بازی هوانگ هی دقیقه یک و هوانگ جو ۳۶ برای کره گل زدند. تک گل قطر را هم معز علی در دقیقه ۹ به ثمر رساند.

لیگ ملتهای اروپا

آلمان در بازی دیشب برابر اسپانیا بشدت نیاز به مربی مثل کارلوس کیروش خودمان داشت تا با چیدن دفاع اتوبوسی خط حمله و هافبک های آماده اسپانیائی نتوانند از اتوبان عریض و طویل آلمان ها به این سادگی عبور کنند و اگر نویر و اقبال بلنددروازه آلمان نبود ، تعداد گلهای ماتادورها از هفت و هشت هم بالا می زد. من در چند دهه اخیر هرگز چنین ضعف و ناتوانی از تیم ملی آلمان ندیده بودم. در تاریخ چند دهه اخیر آلمان ها همیشه معروف به تیم بازگشت به بازی و تغییر نتیجه بودند. چند بازی آلمان در لیگ ملتهای اروپا در فاصله این چند ماه را که از نزدیک تعقیب کردم برایم روشن بود که آلمان ها در دیدار برابر اسپانیا نمی توانند با پیروزی و یا حتی تساوی زمین را ترک کنند. بهمین علت بود دیشب  عکس اول خبر مربوط به بازی اسپانیا با آلمان در این ستون به شادی گل بازیکنان اسپانیائی پس از تساوی مقابل سوئیس اختصاص داشت.

شرح گل های بازی اسپانیا و آلمان

اسپانیا ۱-۰ آلمان؛ آلوارو موراتا ۱۷′: کرنر ارسالی فابیان رویز تازه وارد روی تیر دو را آلوارو موراتا با پرشی بلند و ضربه سری دقیق و زیبا وارد دروازه آلمان کرد.

اسپانیا ۲-۰ آلمان؛ فران تورس ۳۳′: بازیکنان اسپانیا توپ را به سمت چپ منتقل کردند و سپس از سمت چپ توپ را به روی دروازه ارسال کردند. ضربه سر دنی اولمو به تیر افقی دروازه آلمان برخورد کرد و توپ برگشتی را فران تورس با ضربه والی زیبایی وارد دروازه نویر کرد.

اسپانیا ۳-۰ آلمان؛ رودری ۳۸′: کرنر ارسالی فابیان رویز جلوتر از تیر یک به رودری رسید و با وجود این که سانتر ارسالی رویز چندان خوب نبود، رودری توانست ضربه سر زیبایی را به سمت دروازه آلمان بزند تا دروازه ژرمن ها برای سومین بار در نیمه نخست این دیدار گشوده شود.

اسپانیا ۴-۰ آلمان؛ فران تورس ۵۵′: ضد حمله سریع اسپانیا با اولمو آغاز شد و بعد فابیان رویز توپ را به پشت جوناتان تاه پاس داد و گایا با فراری خوب وارد محوطه جریمه شد. مدافع آلمان و نویر به سمت گایا رفتند و این بازیکن با پاسی عرضی، فران تورس را صاحب توپ کرد و فران تورس کار سختی برای باز کردن دروازه آلمان نداشت.

اسپانیا ۵-۰ آلمان؛ فران تورس ۷۲′: در حمله سریع اسپانیا، موراتا توپ را به فابیان رویز پاس داد و فابیان رویز در شرایطی که مدافعان آلمان جا مانده بودند توپ را در عرض به فران تورس پاس داد. فران تورس در نزدیکی محوطه جریمه به توپ رسید و با شوتی زیبا و سرضرب دروازه نویر را برای پنجمین بار گشود تا اولین هت تریک خود با پیراهن اسپانیا را ثبت کند.

اسپانیا ۶-۰ آلمان؛ میکل اویارزابال ۸۹′: توپ ارسالی بازیکنان اسپانیا در پشت مدافعین آلمان و در محوطه جریمه به گایا رسید و این بازیکن با پاسی کات بک توپ را به اویارزابال پاس داد تا این بازیکن دروازه خالی آلمان را به راحتی باز کند.

در دیگر بازی مهم سه‌شنبه شب از گروه سه لیگ A، تیم ملی فرانسه در ورزشگاه استاده فرانس شهر پاریس میهمانش سوئد را با نتیجه ۳ بر یک شکست داد. فرانسوی‌‌ها که در بازی قبلی‌شان صعود خود را به مرحله نیمه نهایی مسجل کرده بودند، در دقیقه ۴ با گلی که ویکتور کلاسون برای سوئد زد از میهمان خود عقب افتادند، اما اولیویه ژیرو در دقیقه ۱۶ آنها را به بازی برگرداند. بنجامین پاوار در دقیقه ۳۶ خروس‌ها را پیش انداخت و ژیرو با زدن دومین گل خود در دقیقه ۵۹ خیال شاگردان دیدیه دشان را از بابت پیروزی آسوده کرد.

در بازی همزمان این گروه، تیم‌های ملی کرواسی و پرتغال به میزبانی کروات‌ها به میدان رفتند که این بازی با پیروزی ۳ بر۲ پرتغال خاتمه یافت. روبن دیاس دو بار در دقیقه ۵۲ و ۹۰ و ژوائو فلیکس در دقیقه ۶۰ گل‌های پرتغال را به ثمر ساندند و هر دو گل کرواسی هم توسط متئو کواچیچ در دقایق ۲۹ و ۶۵ رقم خورد. ضمن اینکه کرواسی از دقیقه ۵۱ با اخراج مارکو روگ ۱۰ نفره به کار خود ادامه داد. با این نتایج در جدول گروه ۳ لیگ A، فرانسه ۱۶ امتیازی شد، پرتغال با ۱۳ امتیاز در رده دوم باقی ماند. تیم‌های کرواسی و سوئد هم هر دو با سه امتیاز و به خاطر نتایج بازی‌‌های رودررو به ترتیب در رده‌های سوم و چهارم جدول قرار گرفتند و به این ترتیب سوئد به لیگ B سقوط کرد.

گروه یک لیگ C
مونته‌نگرو ۴ – قبرس صفر
لوکزامبورگ صفر – آذربایجان صفر
مونته‌نگرو با ۱۳ امتیاز به‌عنوان تیم اول گروه به لیگ B صعود کرد. لوکزامبورگ با ۱۰ امتیاز در رده دوم قرار گرفت و آذربایجان با شش امتیاز در جایگاه سوم ایستاد. قبرس نیز با چهار امتیاز در قعر جدول قرار گرفت و به لیگ D سقوط کرد.

گروه یک لیگ D
مالت یک – جزایرفارو یک
آندورا صفر – لتونی ۵
*جزایرفارو با ۱۲ امتیاز به‌عنوان تیم اول به لیگ C صعود کرد. مالت با ۹ امتیاز در رده دوم قرار گرفت، لتونی با هفت امتیاز سوم شد و آندورا با دو امتیاز قعرنشین ماند.

گروه ۲ لیگ D
جبل‌الطارق یک – لیختن‌اشتاین یک
* جبل‌الطارق با هشت امتیاز و به‌عنوان تیم اول گروه به لیگ C‌ صعود کرد. لیختن‌اشتاین با پنج امتیاز دوم شد و سن‌‌مارینو با دو امتیاز در رده سوم ایستاد.

نتایج دیدارها بدین شرح است

لیگ A

گروه سه

کرواسی ۲ –  پرتغال ۳

فرانسه  ۴ –  سوئد ۲

گروه چهار

اسپانیا ۶ –  آلمان صفر

سوئیس  –  اوکراین (به‌تعویق افتاد)

لیگ C

گروه یک

لوکزامبورگ صفر –  جمهوری‌آذربایجان صفر

مونته‌نگرو  ۴ –  قبرس صفر

لیگ D

گروه یک

آندورا  صفر –  لتونی پنج

مالت یک –  جزایرفارو یک

گروه دو

جبل‌الطارق یک – لیختن‌اشتاین یک

https://akhbar-rooz.com/?p=93571 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x