جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

۶۰ سالگی دست خدا؛ هشدار بابت حشیشی شدن فوتبالیست‌ها

نازک بین: دختر مارادونا یک بار در اینستاگرامش به طعنه نوشت: «۳ تا بچه دیگر و یک تیم فوتبال داری. از عهده‌اش برمی‌آیی!»

 دیگو آرماندو مارادونا (به اسپانیایی: Diego Armando Maradona) (زاده ۳۰ اکتبر ۱۹۶۰ در بوینس آیرس) سرمربی فوتبال کنونی و بازیکن فوتبال بازنشسته آرژانتینی است. مارادونا یکی از بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال به‌شمار می‌رود و همواره شماری از بازیکنان و مربیان سرشناس، کارشناسان، مجلات تخصصی فوتبال و نیز هواداران این رشته ورزشی، او را برترین بازیکن تمام ادوار فوتبال می‌دانند. در نظرسنجی که از سوی فیفا انجام ‌شد، او همراه با پله برنده عنوان برترین بازیکن قرن بیستم میلادی شد. [مارادونا تیم ملی آرژانتین را با درخشش خود در جام جهانی ۱۹۸۶ به قهرمانی رساند. استعداد، تکنیک، چابکی، دید قوی، پاس‌های دقیق، مهارت در کنترل توپ و دریبل زنی مهار نشدنی مارادونا باعث شده‌بود تا با وجود قامت کوتاهی که دارد، در فوتبال سرآمد باشد و به او لقب پسر زرین (به اسپانیایی: El Pibe de Oro) را بدهند. به خاطر سبک زندگی پرهرج و مرجش بدنام شد اما اکنون در ۶۰ سالگی، مرد آرژانتینی به شیوه‌ای به مراتب عاقلانه‌تر و در قرنطینه‌‌ای که او را از شر ویروس کرونا درامان نگه می‌دارد خودش را منزوی کرده است. این شرح حال این روزهای کسی نیست جز دیه‌گو آرماندو مارادونا.

او که طی ۲۰ سال گذشته دو بار دچار حمله قلبی شده و حتی با بیماری هپاتیت هم دست و پنجه نرم کرده، بعد از دیدن علائم کرونا در یکی از محافظان شخصی‌اش فوراً خودش را در منزلش قرنطینه کرد چرا که خوب می‌داند سبک زندگی ناسالمی که در گذشته داشته و زیاده‌روی‌هایش در مصرف کوکایین و الکل، ضربه خود را به سلامت کاپیتان سابق آرژانتین زده است. اوگو پروتی، ستاره سابق تیم آرژانتین و باشگاه بوکا جونیورز که در هر دوی این تیم‌ها با مارادونا هم‌تیمی بود، در ابتدای سال میلادی جاری گفت: «غیرممکن بود که این پسر یک روز درست زندگی کند.» اشاره پروتی به شهرت روزهای نخست دوران بازیگری مارادونا بود که او را در مسیر بزرگی و افتخارآفرینی و در عین حال اعتیاد و پیش رفتن تا مرز یک تراژدی قرار داد.

مارادونا که روز سی‌ام اکتبر سال ۱۹۶۰ در محله‌ای فقیرنشین از شهر بوئنوس آیرس به دنیا آمد، خیلی سریع استعداد خاصش در فوتبال را نشان داد. از آن زمان، این مرد کاریزماتیک و البته متناقض، بارها زمین خورده و دوباره بلند شده است و همیشه هم این کار را به شیوه بی‌نظیر و غیرقابل تقلید خودش انجام داده است. مارادونا با شخصیتی زیرک و جسور و گردن‌کلفت، در عین حال که می‌تواند دوستی وفادار باشد، ممکن است به دشمنی کینه‌توز برای‌ شما تبدیل شود. با وجود این او تحت هر شرایطی یک آدم جذاب است که شما را به سمت خودش می‌کشاند.

پروتی مثالی از شهرت او زد: «در ۱۸ سالگی نمی‌توانست راحت در آفریقا هم قدم بزند. یک هواپیما در آسمان گیر افتاده بود چون باند فرودگاه پر از آدم بود. سال ۱۹۸۱ بود. آن زمان نه از اینترنت، نه تلفن‌های همراه و هیچ چیز دیگر خبری نبود و مارادونا هر مدل حد و حدود انسانی و عرفی را رد کرد و فکر می‌کنم که تاوانش را هم داد.»

ابتدا فرازها از راه رسیدند. بعد از پیدا کردن اسم و رسم برای خودش با کمک به بوکاجونیورز برای قهرمانی در لیگ آرژانتین، مارادونا در حالی که تنها ۲۱ سال داشت، از بارسلونا پیشنهاد دریافت کرد. ۴ سال بعد او عملاً یک‌تنه آرژانتین را در جام جهانی ۱۹۸۶ قهرمان کرد. در بازی مرحله یک‌چهارم نهایی مقابل انگلیس، او هم روی شیطانی‌ خود و هم نبوغش را به نمایش گذاشت. ابتدا با دستش گل زد که بعداً اسم آن گل را «دست خدا» گذاشت و در ادامه با یک استارت دیوانه‌وار، خط دفاعی انگلیس را ویران کرد تا یکی از زیبا‌ترین گل‌های تاریخ جام جهانی را به ثمر برساند. آن روزها مارادونا در وطنش جایگاه یک بت را پیدا کرد تا جایی که یک گروه از طرفدارانش به خاطر ارادتی که به او داشتند، یک کلیسا به نام او ساختند. سال بعد او ناپولی، تیم جاه‌طلب جنوب ایتالیا را تا رسیدن به اولین قهرمانی‌اش در تاریخ سری A فرماندهی کرد، افتخاری که سه سال بعد از آن هم تکرارش کرد.

گروه راک «راتونس پارانویکوس» در یکی از ده‌ها آهنگی که تاکنون برای مارادونا ساخته و به او تقدیم شده، می‌خواند: «دوست دارم همیشه مارادونا را تماشا کنم وقتی دارد تمام ابدیت را دریبل می‌زند». همان روزها اما روند افول او شروع شده بود.

مارادونا ۴ سال بعد وقتی که نتوانست تیم از هم پاشیده آرژانتین را دوباره قهرمان جام جهانی (۱۹۹۰) کند و در فینال یک بر صفر به آلمان غربی باخت، همچون سیل اشک می‌ریخت. سال بعد از آن هم دوران حضورش در ناپولی با یک رسوایی فردی به پایان رسید چرا که به خاطر مصرف کوکایین – کاری که شایعه شده بود از زمان حضورش در بارسلونا هم انجام می‌داد – به ۱۵ ماه حبس محکوم شد. تصور می‌شد که جام جهانی ۱۹۹۴ برای مارادونا فرصت احیا شدن باشد اما در عوض او به خاطر مثبت شدن تست دوپینگش با شرمساری به خانه‌ برگردانده شد.

خودش اما شاکی بود و گفت: «آنها پاهای مرا بریدند». با انتخابی واقع‌بینانه، مارادونا به بوکاجونیورز برگشت تا دو سال در آن تیم هم بازی کند اما آنجا دیگر پایان روزهای خوب دوران بازی‌اش بود. مارادونا در طول حرفه ۲۱ ساله‌اش ۶۷۹ بازی انجام داد و ۳۴۶ گل هم زد.

به عنوان مربی اما او هرگز موفقیت‌هایی که در دوران بازی‌اش داشت را تکرار نکرد و قطعاً آن درخشش را هم نداشت. او سال ۲۰۰۹ زمانی که لیونل مسی را در اوج دوران بازیگری‌اش در اختیار داشت، به عنوان سرمربی تیم ملی آرژانتین معرفی شد اما پیشروی تیمش در جام جهانی تنها تا یک‌چهارم نهایی ادامه داشت، جایی که با نتیجه ۴ بر صفر به آلمان باخت. با وجود آن ناکامی، نام مارادونا آنقدر بزرگ بود که کمبود پیشنهاد نداشته باشد و باشگاه‌هایی از امارات، مکزیک یا وطن خودش جایی که الان سرمربی تیم خیمناسیا لاپلاتا است، خواهان جذب او شدند.

دوران مربیگری مارادونا به طور مرتب به خاطر بیماری‌هایی که سلامت او را به خطر انداخت چندین وقفه داشت که در اغلب آنها هم بی‌مبالاتی خودش منجر به آنها شده است. در سال ۲۰۰۱، چهار سال پس از بازنشستگی‌اش، مارادونا در حضور هواداران پرشمار تیم بوکاجونیورز در ورزشگاه بومبونرا اشاره‌ای به اعتیادهایش داشت و گفت: «من مرتکب اشتباهاتی شده‌ام و بابت آنها هم تاوان داده‌ام اما توپ هرگز چرک نشد.» آن اتفاق یک سال پس از اولین ابتلای او به حمله قلبی در سواحل پونتا دل‌استه اروگوئه بود. سال ۲۰۰۴ مارادونا اضافه وزن پیدا کرد و به بیش از ۱۰۰ کیلو رسید که برای آدمی با یک متر و ۶۵ سانتیمتر قد بسیار زیاد است. او یک بار دیگر به حمله قلبی دچار شد که این بار او را تا مرز مرگ پیش برد. این اتفاق منجر شد که او تصمیم به انجام یک عمل جراحی روی معده‌اش بگیرد تا ۵۰ کیلو از وزنش را کم کند. البته این هم پایان مشکلات او نبود و مصرف الکل، اسطوره آرژانتینی را که دچار هپاتیت هم شده بود در سال ۲۰۰۷ دو بار راهی بیمارستان کرد. بعد از آن بود که او در یک مؤسسه بازپروری تحت درمان قرار گرفت. مارادونا هرگز زمان زیادی از جنجال یا تیتر رسانه‌ها دور نبود، مثلاً به خاطر دوستی‌اش با رهبران چپ‌های آمریکای لاتین مثل فیدل کاسترو، رهبر فقید کوبا و هوگو چاوز ونزوئلایی. او ۲۵ سال دائم تأکید می‌کرد فقط دو دختر دارد، دالما و جیانینا که در ۱۹۸۷ و ۱۹۸۸ از کلودیا ویافانه به دنیا آمدند؛ عشق دوران کودکی مارادونا که ۲۴ سال همسرش بود. بعد از جدایی از کلودیا و در طول سال‌های گذشته، مارادونا پذیرفته دست کم ۵ فرزند دیگر در کوبا، آرژانتین و ایتالیا داشته و دارد و در سال ۲۰۱۳ هم از همسر آن زمانش صاحب یک پسر به نام دیه‌گو فرناندو شد. جیانینا یک بار در اینستاگرامش به طعنه نوشت: «۳ تا بچه دیگر و یک تیم فوتبال داری. از عهده‌اش برمی‌آیی!»

با استفاده از ایران ورزشی.

نیم میلیون دلار فیفا برای ایفمارک

مدیر ایفمارک گفته است: مجموعه ایفمارک نهادی جوان و نوپا است اما اطمینان دارم در آینده نه تنها به ورزش ایران بلکه به کشورهای همسایه خدمت‌رسانی می‌کند. به گزارش ایرنا، زهره هراتیان درباره فلسفه شکل گیری ایفمارک اظهار داشت: از سال ۲۰۱۵ ایران جز مراکز مورد تایید فیفا قرار گرفت و در حدود ۵۰۰ هزار دلار برای ما تجهیزات ارسال شد. همچنین با بخشی از تجهیزاتی که در آن زمان تعریف کرده بودیم پروژه ایفمارک تکمیل شد.  او اشاره ای به اختلاف کارلوس کی‌روش سرمربی اسبق تیم ملی با ایفمارک داشت و افزود: اختلاف بر سر ساختمان مسائل دیگری بود و هیچ کس نمی تواند ادعا کند آن ۵۰۰ هزار دلار برای تیم ملی بوده است.  وی ادامه داد: ایفمارک فعلا جوان و نوپاست و به زمان نیاز دارد اما این نوید را خواهم داد که در آینده به کشورهای همسایه هم خدمت می دهد. او گفته: بخش مالی ایفمارک زیر مجموعه سازمان لیگ است. اما در بخش معاینات پزشکی زیر نظر فیفا هستیم و برخی معاینات را نیز خودمان اضافه می‌کنیم. این یک کار بین‌المللی است و نیاز به تکنولوژی جدید دارد. در زمان هایی که درباره تشخیص ایفمارک نظر متضاد باشد کمیسیون پزشکی تشکیل خواهد شد.  وی با اشاره به تشخیص ایفمارک درباره مصدومیت‌ها گفت:  ایفمارک نمی‌گوید اگر کسی رباط صلیبی‌اش پاره است بازی نکند بلکه به مدیرعامل باشگاه می‌گوید که بازیکنی که شما می‌خواهید با او قرارداد ببندید چه مشکلاتی دارد. نقش ما اطلاع‌رسانی به باشگاه است تا از نظر مالی با مشکل روبه‌رو نشود. برای هر تشخیص سه تا چهار میلیون تومان می گیریم.  هراتیان در ادامه صحبت‌هایش درباره استفاده از قلیان و سیگار و فعالیت‌هایی در این زمینه، عنوان کرد: دخانیات باعث سرطان می‌شود و بازیکن حرفه ای باید از استعمال آن پرهیز کند زیرا برای سلامتی ضرر دارد. وظیفه باشگاه ها است که بندی تعریف کنند که بازیکن رفتاری که بدآموزی داشته باشد انجام ندهد. البته گاهی اوقات تنباکو آلوده به حشیش بوده و حشیش هم جزو مواد ممنوعه است به همین دلیل ورزشکار باید مراقب باشد.  

لوریس اولین دروازه‌بان فرانسوی با ۱۰۰ بازی در اروپا

دروازه بان تاتنهام در بازی برابر آنتورپ به رکورد ۱۰۰ بازی در رقابت‌های اروپایی رسید. به نقل از دیلی میل، هر چند بازی تاتنهام برابر آنتورپ برای تیم لندنی خوب پیش نرفت و با شکست یک بر صفر این تیم همراه شد ولی هوگو لوریس دروازه بان فرانسوی در این دیدار توانست صدمین بازی خود را در رقابت‌های اروپایی تجربه کند. این دروازه‌بان که با فرانسه قهرمانی در جام جهانی را تجربه کرده است به اولین دروازه‌بان فرانسوی تبدیل می‌شود که در رقابت‌های اروپایی ۱۰۰ بازی را تجربه می کند. دروازه‌بان ۳۳ ساله ۳۲ بازی در لیگ اروپا و ۶۸ بازی در لیگ قهرمانان اروپا انجام داده است (از جمله بازی‌های مقدماتی).در این فصل، لوریس ۹ مسابقه برای اسپرز در تمام مسابقات انجام داده و ۱۱ گل دریافت کرده است. تاتنهام پس از دو دور لیگ اروپا سه امتیاز کسب کرد و در گروه J در رده دوم قرار دارد. آنتورپ با ۶ امتیاز  پیشتاز این چهار تیم است. تاتنهام باید یکشنبه در لیگ برتر به دیدار برایتون برود و امیدوار است با برتری در این دیدار خانگی به اورتون صدرنشین نزدیک شود.

مدنی و مجلس

سعید مدنی در کیهان ورزشی نوشت: همه باور دارند که عده‌ای به خاطر منافع خود، دست و پای این ورزش را به بند کشیده‌اند و مانع از بالندگی و پیشرفت آن شده‌اند، همه می‌دانند که این بساط و وضعیت اصلا آن نیست که قرار بود باشد. آنچه در ورزش ما اتفاق می‌افتد، با انقلابی که مردم به‌پا کردند، نه تنها کوچکترین همخوانی ندارد، بلکه در بسیاری جاها در تضاد و ستیز کامل است. دلال‌بازی و رانت‌خواری و آقازاده‌بازی و فساد و پدرخوانده‌بازی و مافیا و… کجا، آرمان‌های انقلاب و توقعات و انتظارات مردم کجا؟! فلسفه تربیت بدنی و ورزش در فرهنگ و تاریخ ورزش و پهلوانی در ایران کجا، این کثافت‌کاری‌ها و اتفاقاتی- که قلم از ذکر بعضی از آنها شرم دارد- کجا؟! آری، همه حالا می‌دانند در ورزش چه خبر است و چه می‌گذرد. می‌دانند که در این ورزش فاقد نظارت کار به جایی رسیده است که وقتی نمایندگان مجلس با بزرگان یک تیم پرطرفدار جلسه می‌گذارند، و از نماینده ورزش هم دعوت می‌کنند در جلسه حاضر باشد، مسئولان آن وزارتخانه- که سبب بسیاری از آفات و گرفتاری‌های ورزش خود همان‌ها هستند- بدون هیچ توضیحی با قلدری از فرستادن نماینده وزارتخانه به مجلس امتناع می‌کنند، تا آنجا که یکی از نمایندگان مردم در این باره می‌گوید: «متاسفانه این یک نوع بی‌احترامی به مردم و مجلس بود. باید پاسخگوی دلیل عدم حضورشان باشند. انجام کار مردم و پاسخ به مطالبات آنها وظیفه ماست و هیچ‌کس نمی‌تواند منتی بر مردم داشته باشد. امیدوارم وزیر و معاونانش جواب قانع‌کننده‌ای برابر سوالات نمایندگان داشته باشند.»

این آقایان مثلا خدمتگزار ورزش و جوانان!! با رفتار خودسرانه و عملکردهای خودکامانه، از این بی‌احترامی‌ها تا دلتان بخواهد به جامعه ورزش و جوانان کرده‌اند، شما هم لطفا این یک مورد را تحمل نمایید. این آقایان چون «عادت» به چیزی به نام «نظارت»‌ ندارند و اصلا چون می‌دانستند بر کاروبارشان قرار نیست هیچگونه نظارتی باشد، زیر بار! مسئولیت و خدمت به مردم! رفته‌اند، حالا خیلی برایشان برخورنده است که از سوی مجلس و نمایندگان مردم هفته‌ای یک بار احضار شوند!…سخن را کوتاه کنیم، وقتی در نگاه متولی اصلی، ورزش امری پیش پا افتاده و دست چندم است، پس برای اداره و مدیریت آن هم «وسواس» و «دغدغه‌ای»، وجود ندارد، و می‌توان آن را به دست «هرکسی» سپرد. این است که اکثر دولت‌ها و از جمله دولت فعلی، اداره و مدیریت ورزش را بدون توجه به صلاحیت و اهلیت و تعهد و تخصص افراد تعیین می‌کنند و بعد هم وقتی دستگاه‌های نظارتی مثل مجلس در «رای اعتماد دادن» به‌ وزیر ورزش، حساسیت و سختگیری لازم را ندارند، عنان و اختیار ورزش به حال خود رها می‌شود و… مشکلات یکی پس از دیگری از راه می‌رسند و روی هم تلنبار می‌شوند و… به جایی می‌رسد که وقتی قرار است برای آن چاره‌جویی شود، کوهی از مشکلات را در مقابل خود می‌بینیم. مشکلاتی که باز تاکید می‌کنیم اکثر قریب به اتفاق از «جدی نگرفتن ورزش از سوی متولی اصلی آن یعنی دولت» ناشی می‌شود… این روزها و این وضع را باید تحمل کرد، امیدواریم در آینده مسئولان ذیربط، مسائل را از سرچشمه و منبع آن حل کنند، ورزش را در حد خودش جدی بگیرند و آن را به جای نااهلان به دست اهلش بسپارند.

تصویر غم انگیز همسر

همسر چیرو ایموبیله ستاره خط حمله لاتزیو عکسی را در  استوری اینستاگرام منتشر کرده که  در آن دست خود را بر روی شیشه‌ای که او را از همسرش جدا می‌کند قرار داده است. باشگاه لاتزیو بعد از سفر به بلژیک  و مصاف با کلوب بروژ با مشکل بزرگی روبرو شد. ۸ بازیکن این تیم از جمله  چیرو ایموبیله مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا شدند و اکنون در قرنطینه بسر می برند. هواداران لاتزیو در رم امیدوارند تست این بازیکنان منفی باشد تا ارکان اصلی تیم بتوانند در رقابت های سری آ، ایتالیا حضور پیدا کنند.

هشدار بابت حشیشی شدن فوتبالیست‌ها!

رییس مرکز پزشکی ایفمارک بابت احتمال حشیشی شدن فوتبالیست‌ها به آنها هشدار داد. اجرای مصرف سیگار و قلیان بین فوتبالیست‌ها موضوع جدیدی نیست. هر از چند گاهی اخباری در این خصوص منتشر می‌شود و حتی برخی کانال های مجازی و صفحات طرفداری نیز به هدف تخریب ورزشکاران گاها تصاویری از استعمال دخانیات توسط آنها را منتشر می‌کنند. مساله مهم درباره مصرف سیگار و قلیان توسط ورزشکاران این است که این موضوع در تست های پزشکی که ابتدای هر فصل از نفرات گرفته می‌شود نشان داده نمی‌شود. حتی در موارد ممنوعه ای که کمیته ضددوپینگ هرساله نام آنها را اعلام می‌کند اثری از نیکوتین نیست و به همین خاطر است که تشخیص استعمال این ماده توسط ورزشکاران صورت نمی‌پذیرد. از این رو بسیاری از باشگاه‌ها و طرفداران فوتبال نگران سلامتی بازیکنان محبوب خود هستند. زهره هراتیان، رییس مرکز پزشکی ایفمارک که هرساله تست های پزشکی را از فوتبالیست‌های شاغل در لیگ داخلی انجام می‌دهد در این باره هشدارهایی را به ورزشکاران و به خصوص بازیکنان فوتبال داده است. هراتیان در این خصوص گفته است: «یکسری داروها را وادا تحت نظر دارد و شاید سال‌های بعد بگوید جزو مواد ممنوعه است. علم ثابت کرده دخانیات باعث سرطان می‌شود بنابراین بازیکن حرفه‌ای وقتی الگوی سلامت است اجازه ندارد چیزی را تبلیغ کند که برای سلامتی ضرر دارد.» رییس مرکز پزشکی ایفمارک در بخشی از صحبت‌های خود به احتمال اعتیاد فوتبالیست‌ها به حشیش در پی مصرف تنباکو اشاره کرده است: «باشگاه‌ها باید بندی را بگذارند که رفتارهای بازیکنان بدآموزی نداشته باشد. گاهی اوقات تنباکو آلوده به حشیش بوده و حشیش هم جزو مواد ممنوعه است به همین دلیل ورزشکار باید مراقب باشد.»

جسد کیم نام چون پیدا شد؛ شوک به فوتبال؛ مدافع کره ای خودکشی کرد!

کیم نام چون، مدافع ۳۱ ساله کره ای در خانه اش خودکشی کرده است. به گزارش “ورزش سه”، انتشار خبر خودکشی کیم نام چون فوتبال کره جنوبی را در شوک فرو برده است. به گفته مقامات پلیس، جسد کیم نام چون در حوالی ساعت ۸:۲۰ صبح در ساختمانی در سئول پیدا شد.برای تعیین جزئیات دقیق مرگ تحقیقات بیشتری لازم است، اما پلیس معتقد است هیچگونه شواهدی در مورد احتمال قتل یا عملی مجرمانه وجود ندارد. یک مقام مهم در سازمان لیگ کره جنوبی با تایید این خبر گفت: “به نظر می رسد کیم نام چون مدافع میانی سئول امروز خودکشی کرده و این خبر درست است. ما همچنین در حال بررسی دقیق شرایط و اتفاقاتی که منجر به این اتفاق شده هستیم.” نیروهای پلیس همچنین در حال کار بر روی جزئیات دقیق ماجرا هستند. کیم نام چون که در سال ۲۰۱۳ پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه کوانگ وون به سئول پیوست، بازیکنی تک باشگاهی بود که فقط در اف سی سئول بازی کرد. البته او مدتی برای خدمت سربازی خود بین سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ از این باشگاه جدا شد و دو سال برای تیم نظامی سانگجو به میدان رفت. کیم نام چون همچنین در این فصل در ۲۲ بازی به عنوان مدافع اصلی سئول بازی کرده و از بازیکنان ثابت این تیم کره ای محسوب می شد. کیم نام چون پس از اتمام فصل گذشته با قرارداد تمدید خود را تا سال ۲۰۲۲ تمدید کرد و به نظر می رسید قصد دارد از این تیم از فوتبال خداحافظی کند. اف سی سئول این فصل لیگ را با دیدار برابر اینچئون یونایتد در ورزشگاه جام جهانی سئول به پایان می رساند و فعلا که اردوی این تیم با انتشار این خبر در شوک است.

https://akhbar-rooz.com/?p=90216 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x