پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳

پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳

گسترش اعتصاب کارگران در پالایشگاه های جنوب به سایر مناطق نفتی ایران

با پيوستن کارگران پالايشگاه های نفت سنگين قشم، پارس جنوبی در بوشهر و پالايشگاه آبادان به حرکت اعتراضی کارگران پالايشگاه پارسيان و پتروشيمی لامرد در استان فارس، اعتصاب کارگران نفت در مناطق جنوب کشور در حال گسترش به پالايشگاه های ساير مناطق ايران است

با پیوستن کارگران پالایشگاه های نفت سنگین قشم، پارس جنوبی در بوشهر و پالایشگاه آبادان به حرکت اعتراضی کارگران پالایشگاه پارسیان و پتروشیمی لامرد در استان فارس اعتصاب کارگران نفت در مناطق جنوب کشور در حال گسترش به پالایشگاه های سایر مناطق نفتی ایران است.

اعتصاب گسترده کارگران شرکت نفت و گاز و پتروشیمی در جنوب از روز چهارشنبه هشتم مرداد آغاز شده است. روز چهارشنبه  پرسنل میدان نفتی آزادگان شمالی در هویزه در استان خوزستان  به دلیل تعویق حقوق و عدم رسیدگی به مطالباتشان  دست از کار کشیدند. در پی آنان کارگران و کارکنان پالایشگاه پارسیان و پتروشیمی اتمرد در استان فارس به حرکت اعتراضی کارگران میدان نفتی آزدگان شمالی پیوستند. همزمان کارگران پالایشگاه های فازهای ۲۲ و ۲۳ پارس جنوبی کنگان و بخشی از کارگران پروژه ای آبادان دست به اعتصاب زدند. امروز رسانه ها گزارش دادند که در پالایشگاه نفت سنگین قشم در استان هرمزگان هم کارگران در اعتراض به تعویق دستمزد خود دست از کار کشیده و اعتصاب کرده اند.

بنابر خبرهایی که در شبکه های اجتماعی انتشار یافته در اعتصاب اخیر کارگران شرکت آذران گستر و شرکت آویژه صنعت در پالایشگاه نفت سنگین قشم، شرکت آی.جی.سی در پالایشگاه آبادان، شرکت اکسیر صنعت در فاز ١٣ در اسلکه تنبک، شرکت سینا صنعت در پتروشیمی پارس فنل، سیکل ترکیبی ارومیه، پتروشیمی سبلان، شرکت تناوب در فاز ١۴، شرکت پتروهمگام ماهشهر، پتروشیمی بوعلی و پتروشیمی هنگام دست از کار کشیده اند.

نارضایتی کارگران صنعت نفت تازه نیست. آن بخش از کارگران که به صورت پروژه ای و با قرارداد موقت و یا بدون قرارداد  توسط پیمانکاران به کار گرفته شده اند همیشه دیر کرد پرداخت دارند و با توجه به این که از هیچ گونه حمایت قانونی برخوردار نیستند صدایشان علیه شرایط حاکم بر محیط کاری به جایی نمی رسد. پیمانکاران در این مناطق با کارگران مثل برده رفتار می کنند. دستمزد آنان بسیار نازل است و در گرمای گاه بالای ۵۰ درجه روزانه بیش ۱۲ ساعت و بیشتر بدون استراحت کار می کنند. خواست کارگران لغو قرارداد با پیمانکاران، پرداخت به موقع دستمزد و تغییر شرایط کاری حاکم در مناطق اقتصادی است. این کارگران گاه برای چند پیمانکار کار می کنند و هریک از پیمانکاران تا می توانند کارگران را زیر فشارمی گذارند.

ایلنا، خبرگزاری کار ایران روز شنبه درباره اعتصاب کارگران پالایشگاه نفت سنگین قشم نوشته که کارگران شرکت نفت سنگین قشم امروز (شنبه/۱۱ مرداد) در اعتراض به عدم پرداخت بخشی از مطالبات خود، دست از کار کشیدند و مقابل شرکت تجمع کردند.

آنها برای چند پیمانکار مختلف کار می‌کنند. منابع محلی در این مورد گفتند که ظاهرا پیمانکاران در ماه‌های گذشته نتوانسته‌اند به صورت منظم با کارفرما تسویه حساب کنند. 

به گزارش خبرنگار ایلنا، افول شرایط کار در جنوب، بدون تردید حاصل رشد بی امان شرکت‌های پیمانکاری است. در حال حاضر با مقررات زدایی از قوانین کار در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و با هجوم شرکت‌های پیمانکاری به گونه‌ای که شاید بتوان گفت سه چهارم کارگران نفت و گاز طرف قرارداد با این شرکت‌ها هستند، نه تنها در یک دهه گذشته از سطح دستمزد و مزایای شغلی کارگران نفتی کاسته شده بلکه امنیت شغلی، روانی و جانی این کارگران به سادگی در معرض خطر قرار گرفته است.

بنابر همین گزارش شرکت‌های پیمانکاری در بخش نفت و گاز که اتفاقاً هنوز یکی از سودآورترین بخش‌های اقتصاد ایران است، حتی خود را موظف به رعایت قوانین و آیین نامه‌های ساعات کار و کاهش این ساعات به خاطر گرمای بالای ۵۰ درجه جنوب نمی‌دانند؛ به عبارت دیگر، این شرکت‌ها که به دنبال سودآوری هرچه بیشتر هستند، تابع هیچ قانون و مقرراتی نیستند و حمایت لازم (حتی بسیار حداقلی در حد کاستن از ساعات کار برای ممانعت از گرمازدگی) از کارگران خود صورت نمی‌دهند!

یک هفته پیش یک کارگر در پتروشیمی ماهشهر به نام ابراهیم عرب‌زاده جان خود را بر اثر گرمازدگی از دست داد. به گزارش ایلنا، او کارگر پیمانکاری به نام شرکت تهران جنوب بود.

در ۲۲ خردادماه هم کارگری به نام عمران روشنی مقدم در میدان نفتی یادآوران هویزه، در غرب خوزستان، پس از آنکه نتوانست دستمزد معوقه‌اش را بگیرد، خود را در محوطه یکی از چاه‌های نفت دار زد.

بنا به گفته فعالان کارگری، دلیل اعتراضات فعلی، پرداخت نشدن حقوق و مزایای کارگران و لغو قرارداد با پیمانکاران، پرداخت دستمزد متناسب و تغییر شرایط کار است و تا رسیدن به این خواسته ها قصد دارند کار را متوقف کنند.

کارگران پارس جنوبی هم به صورت گسترده ای از صبح روز شنبه دست به تجمع زده اند. اکثریت کارگرانی که در عسلویه و منطقه پارس جنوبی مشغول کار هستند از شهرهای دیگر برای یافتن کار به این منطقه آمده اند و به دلیل دوری از محل زندگی مجبورند ماهها دوری از خانواده را برای تامین هزینه های زندگی تحمل کنند. این کارگران در شرایط سخت و با کمترین امکانات در کمپ های کارگری زندگی می کنند. حقوق معوقه یکی از خواست های آنان است. کارگران هفت تپه دیگر تنها نیستند.

https://akhbar-rooz.com/?p=41948 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x