جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

زلاتان: ویروس سراغم نیاید، من به سراغش می‌روم؛ ورزش ایران در سال ۹۸

نازک بین: برخی از ورزشکارانی که سهمیه المپیک را گرفته اند نسبت به برگزاری بازی های ۲۰۲۰ در این شرایط ابراز ناراحتی کرده اند. کمیته بین‌المللی المپیک عصر روز گذشته باز هم تاکید کرد بازی های ۲۰۲۰ توکیو طبق برنامه از ۲۴ جولای آغاز خواهد شد، این در حالی است که در فاصله چهار ماه مانده به المپیک به دلیل شیوع ویروس کرونا تعداد زیادی از مسابقات انتخابی المپیک لغو شده است. همین موضوع شائبه‌های زیادی را برای لغو یا تعویق المپیک توکیو به وجود آورد. پیش از این رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه ای خواستار تعویق المپیک شد. همچنین روز گذشته رئیس کمیته المپیک اسپانیا هم خواست تا این بازی‌ها به تعویق بیفتد. ورزشکاران و ستاره های مختلف جهان هم در مصاحبه‌های مختلف خواستار تعویق بازی های المپیک توکیو شدند.

کاترینا استفانیدی ورزشکار انگلیس در مصاحبه‌ای اظهار داشت: کمیته بین‌المللی المپیک ورزشکاران را در خطر قرار می‌دهد. آیا آنها می خواهند با سفر کردن سلامتی خودمان، خانواده مان و جامعه مان را به خطر بیندازیم؟  شما الان ما را به خطر انداخته اید.

یکی دیگر از ورزشکاران المپیکی انگلیس هم با اعتراض به تصمیم IOC گفت: کمیته بین‌المللی المپیک ورزشکاران را تشویق می کند تا خودشان را برای بازی‌های ۲۰۲۰ آماده کنند این در حالی است که دولت ها همه مردم را مجبور به قرنطینه کرده‌اند تا در خانه هایشان بمانند. من در حال حاضر سلامت هستم و سهمیه المپیک را هم گرفتم اما شرایط الان بسیار سخت است.

بیانیه IOC درباره عدم اطمینان از برگزاری المپیک ۲۰۲۰ در توکیو

کمیته بین‌المللی المپیک پس از پایان کنفرانس ویدئویی با کمیته‌های المپیک کشورهای جهان که امروز (چهارشنبه) برگزار شد درباره عدم اطمینان از برگزاری المپیک ۲۰۲۰ به میزبانی ژاپن با توجه به شیوع جهانی ویروس کرونا اعلام کرد: ما در یک شرایط استثنایی قرار داریم و نیازمند راه‌حل‌های استثنایی هستیم. کمیته بین‌المللی المپیک ضمن حفظ تمامیت رقابت‌ و سلامت ورزشکاران به دنبال راه‌حلی با کمترین عواقب منفی برای آنها خواهد بود. در این شرایط بهترین راه‌حل شاید قابل یافتن نباشد و بدین‌خاطر روی احساس مسئولیت و انسجام ورزشکاران حساب می‌کنیم.

شیوع ویروس کرونا از ماه دسامبر ۲۰۱۹ در کشور چین آغاز شد. هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت (WTO) همه‌گیری جهانی این بیماری را اعلام کرد که به دنبال آن بسیاری از رقابت‌های ورزشی جهان در رشته‌های مختلف لغو شدند. برگزاری المپیک ۲۰۲۰ نیز همچنان با تردیدهای مواجه است.

کویت میزبان جام ملت های فوتسال زنان آسیا شد

براساس اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا، کویت میزبان مسابقات جام ملت های فوتسال زنان این قاره شد.

کنفدراسیون فوتبال آسیا در نشست خود میزبان جام ملت های فوتسال زنان آسیا و جام باشگاه‌های آسیا را اعلام کرد. بر این اساس کویت به عنوان میزبان مسابقات جام ملت‌های فوتسال زنان معرفی شد. امارات هم میزبان جام باشگاه های آسیا خواهد بود. تیم ملی فوتسال زنان ایران در دو دوره قبلی مسابقات به عنوان قهرمانی رسیده و به دنبال کسب سومین عنوان است. زمان و برنامه مسابقات در ماه های آینده اعلام خواهد شد.

انجام بازی ها در یک ورزشگاه، طرح باشگاه های انگلیسی برای مقابله با کرونا

باشگاه های انگلیسی برای مقابله با کرونا و ادامه پیکارهای لیگ فوتبال برتر طرح و برنامه دارند. رقابت های ورزشی در کشور انگلیس از هفته قبل به خاطر شیوع گسترده کرونا، به حالت تعلیق درآمده است. اعضای تیم ها همانند سایر اقشار جامعه در خانه مانده اند تا جلوی انتشار این بیماری را بگیرند. برای آینده رقابت های باشگاهی لیگ برتر، هم اکنون نگرانی های وجود دارد مبنی بر اینکه مسابقات ادامه پیدا نکند. اما به نظر می رسد، مدیران مسئول باشگاه های انگلیسی از طریق تماس های اینترنتی به موضع مشخصی برای حل معضل ادامه بازی ها رسیده اند.

در این ارتباط روزنامه سان گزارش کرد روسای باشگاه های انگلیسی به وحدت نظر در مورد یک طرح رسیده اند. طبق نوشته این نشریه، تیم های انگلیسی می خواهند بعد از پشت سرگذاشته شدن دوره پرفشار بیماری، مسابقات بدون حضور تماشاگران انجام شوند. به این ترتیب ۹۲ بازی باقیمانده در یک یا دو ورزشگاه خاص و بی طرف با تمام رعایت اصول  بهداشتی انجام گیرند. در این حالت در یک ورزشگاه امکان برگزاری مسابقات متعدد در طول روز فراهم خواهد شد. ضمن آنکه شبکه های تلویزیونی نیز به صورت زنده مسابقات را برای علاقمندان پخش خواهند کرد تا در جریان بازی تیم محبوب خود قرارگیرند. طبق نوشته سان، روسای باشگاه ها با تصویب این طرح، امیدوارند جلوی ناتمام ماندن مسابقات را بگیرند.

مهمترین اتفاقات ورزش ایران در سال ۹۸ – سیاه، سفید، خاکستری

ورزش ایران سال پرنوسان و پراتفاقی را پشت سرگذاشت که همراه با تغییرات زیادی در بخش های مختلف بود. در این میان فوتبال به عنوان پرمخاطب‌ترین رشته، پرحاشیه ترین هم لقب گرفت.

خبرگزاری مهر: سال ۹۸ برای ورزش ایران در شرایطی به پایان رسید که مثل سایر بخش‌های کشور تلخی‌ها و شیرینی‌های زیادی را تجربه کرد. تلخی‌هایی چون شکست‌های غیرمنتظره برای تیم‌های ملی و ورزشکاران و پیروزی‌هایی چون قهرمانی در آسیا و سهمیه‌هایی که برای المپیک و پارالمپیک کسب شد. در این میان برخی رشته‌ها با موفقیت‌های بیشتری همراه بودند و برخی درگیر حاشیه‌هایی شدند که مدیران و مسئولان آنها را از مسیر اصلی خارج کرد و اتفاقات ریز و درشت دیگری را رقم زد. پایان سال ورزش هم مثل سایر بخش‌ها تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفت و تمامی اردوها، تمرینات و مسابقات تعطیل شد.

وزارت ورزش؛ خروج از مسیر اصلی
بزرگترین دردسر وزارت ورزش دو تیمی بودند که بخش عمده ای از انرژی و وقت وزیر ورزش را به خود اختصاص دادند. دو تیمی که عملاً نباید زیر مجموعه وزارت ورزش باشند اما حضورشان پاشنه آشیل وزیر و وزارت شده است. استقلال و پرسپولیس با کوهی از مشکلات روی دوش وزیر سال ۹۸ را هم به پایان بردند و انتخاب‌های نادرست و پرحاشیه برای مدیریت این دو باشگاه و کادر فنی آنها بالاترین حجم از اتفاقات وزارت ورزش را رقم زد. درگیر بودن وزیر ورزش و مجموعه اش با این دو باشگاه عملاً وزارت ورزش را از مسیر اصلی اش که باید رسیدگی به همه امور ورزش باشد خارج کرد و کمتر فرصتی پیش آمد که به کارهای بنیادی و زیرساختی ورزش رسیدگی شود.

با این حال مسعود سلطانی فر به عنوان نفر اول ورزش تلاش زیادی کرد که در سفرهایش به استان‌های مختلف زیرساخت‌های ورزش را به سمت جلو حرکت دهد. اما مثل همه سالهای گذشته و ادوار قبل، اتفاق خاص و ویژه ای در زیر ساخت‌ها رخ نداد و ورزش همچنان از این ناحیه کمبودهای زیادی را احساس می‌کند.

کمیته ملی المپیک؛ بی دغدغه اما نگران
این کمیته سال ۹۸ را در شرایطی به پایان برد که برای سال آینده یک نگرانی و دغدغه بزرگ دارد؛ «آیا بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ سر موقع برگزار می‌شود؟». البته پاسخ به این پرسش ارتباط مستقیم با کرونا دارد و با وجود اینکه کمیته بین المللی المپیک تاکید کرده است که مسابقات به موقع برگزار خواهد شد اما این ابهام وجود دارد که با گسترش و جهانی شدن کرونا احتمال تعویق بازی‌ها وجود دارد.

با این حال کمیته ملی المپیک که بودجه لازم برای حضور در المپیک را تأمین کرده و هیچ دغدغه‌ای در این زمینه ندارد، نگران زحماتی است که برای سروسامان دادن به کاروان داشته و برنامه ریزی هایش را برای رفتن به توکیو انجام داده است.

در این میان سیدرضا صالحی امیری به عنوان رئیس کمیته المپیک تلاش کرد فضای ورزش را آرام نگه دارد و با ارتباط خوبی که بین این کمیته و وزارت ورزش برگزار کرد، بخش عمده ای اتفاقات ناخوشایند سالهای گذشته و اختلافات زشت بین این دو نهاد را از بین برد. ضمن اینکه با ارتباطات خوبی که بین کمیته و دولت برقرار کرد، توانست بودجه لازم برای ورزش را به موقع تأمین کند و یکی از دغدغه‌های بزرگ ورزش را از بین برد.

فدراسیون فوتبال؛ آشفته و رو به سقوط
فوتبال را نمی‌توان با سایر رشته‌ها مقایسه کرد. رشته‌ای پرطرفدار بین علاقمندان به ورزش که همواره با حاشیه‌های ریز و درشت هم همراه است. فدراسیون فوتبال در سال گذشته به خاطر رفت و آمدهایی که در رأس مدیریت باشگاه و تیم ملی فوتبال ایران صورت گرفت با اتفاقات زیادی همراه بود. بعد از جدایی کارلوس کی روش که هشت سال سرمربی تیم ملی ایران بود، مارک ویلموتس به عنوان جانشین وی انتخاب شد اما عمر حضور او در تیم ملی دوام زیادی نداشت و پس از کسب نتایج ضعیف با این تیم قراردادش را در اقدامی عجیب فسخ کرد تا کار طرفین به شکایت در فیفا کشیده شود.

به دنبال این اتفاق و ابهاماتی که در مورد قرارداد ویلموتس وجود داشت، مهدی تاج رئیس فدراسیون قبل از پایان مهلت چهار ساله ریاستش از مسئولیتش کناره گیری تا ابهامات بیشتر شود. این پایان اتفاقات عجیب و پرحاشیه در فدراسیون فوتبال نبود چرا که انتخاب دراگان اسکوچیچ حرف و حدیث‌های جدیدی را برای تیم ملی ایجاد کرد و ابهامات در مورد انتخاب وی را بیشتر و موجی از انتقادات را متوجه فوتبال ایران کرد.

فدراسیون فوتبال با رفتن تاج دوره جدیدی را تجربه کرد. حضور حیدر بهاروند به عنوان سرپرست این امیدواری را ایجاد کرد که با برگزاری مجمع تکلیف رئیس آینده مشخص شود اما ایرادهایی که فیفا به اساسنامه فوتبال وارد کرد، این انتخابات را هم به تعویق انداخت تا روزهای سخت و پرحاشیه فدراسیون ادامه داشته باشد. از سوی دیگر کوهی از مشکلات مالی و بدهی‌های سنگین فدراسیون را رو به سقوط سوق داده و مشکلات آن را دو چندان کرده است.

سهمیه‌های امیدبخش برای ورزش
هر چند ورزش ایران در سال ۹۸ شکست‌ها و ناکامی‌هایی را هم تجربه کرد، اما کسب سهمیه‌های حضور در المپیک و پارالمپیک نقطه امیدبخش برای سال آینده است. در این میان اما کسب سهمیه تیمی در والیبال، بسکتبال و شمشیربازی شیرینی و حلاوت دیگری داشت.هر چند هنوز برخی رشته‌های دیگر امیدوار به کسب سهمیه در رقابت‌های گزینشی هستند اما عبور ورزش ایران از کسب ۵۲ سهمیه مایه امیدواری برای سال آینده است تا با کسب سهمیه‌های بیشتر، حضور پرتعدادی در بازی‌های المپیک توکیو داشته باشیم.در این میان البته برخی ورزشکاران هم که امید زیادی به کسب سهمیه آنها وجود داشت نتوانستند به موفقیت برسند. هر چند که رشته‌ای مثل کاراته که برای نخستین بار حضور در المپیک را تجربه می‌کند، با کسب چهار سهمیه پایان خوشی برای ورزش ایران رقم زد.

زیر ساخت‌هایی که همچنان پاشنه آشیل ورزش است
جدا از بحث نتیجه و کسب سهمیه‌های المپیک، آنچه می‌تواند به عنوان متر و معیاری برای پیشرفت ورزش در نظر گرفته شود، توسعه و گسترش زیرساخت ها برای رشته‌های مختلف است که موفقیت تیم‌ها بدون آنکه به دست نخواهد آمد. زیرساخت‌هایی که سالهاست به عنوان بزرگترین ضعف ورزش از آن یاد می‌شود و همچنان هم پاشنه آشیل این حوزه به شمار می‌رود. با وجود اینکه برخی سالن‌ها و ورزشگاه‌های کوچک تکمیل و افتتاح شد اما همچنان ورزشگاه‌ها و سالن‌ها و اماکن ورزشی با کمترین استاندارد روز دنیا به ورزشکاران خدمات می‌دهند و ورزشگاه یا سالن استاندارد جدیدی برای ورزش ساخته نشد که بتوان به عملکرد مدیران این بخش نمره قبولی داد.

ورزش ایران بیش از هر چیز دیگری به توسعه و گسترش زیرساخت‌ها نیاز دارد تا بتواند هم تیم‌ها و باشگاه‌های خوبی داشته باشد و هم میزبانی‌های بین المللی را در رشته‌های مختلف بگیرد. اتفاقی که در سال ۹۸ به کمترین شکل ممکن نمود پیدا کرد و خیلی از میزبانی‌ها هم از دست رفتند.

تغییرات پرتعداد نگران کننده
یکی از بزرگترین ایرادهایی که می‌توان به مدیریت ورزش در سال ۹۸ گرفت، رفت و آمدهای زیادی در فدراسیون‌ها، باشگاه‌ها و تیم‌های مختلف بود که نشان می‌دهد «ثبات مدیریت» در این بخش هیچ جایگاهی ندارد. از مدیران استقلال و پرسپولیس گرفته تا فدراسیون‌های مختلف ورزشی که در طول سال بارها دستخوش تغییرات شدند و اجازه ندادند برنامه‌ای حتی کوتاه مدت در این بخش‌ها به اجرا درآید.

این تغییرات حتی در بدنه خود وزارت ورزش هم چشمگیر بود و برخی مدیران این وزارتخانه به فدراسیون‌های مختلف رفتند و معاون ورزش قهرمانی این وزارتخانه هم تغییر کرد و با رفتن محمدرضا داورنی به فدراسیون والیبال، مهدی علی نژاد از ووشو به معاونت ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش رفت تا فصل جدیدی را تجربه کند.

فشارهای بین المللی بر ورزش ایران
بخشی از اتفاقاتی که در سال ۹۸ برای ورزش ایران رقم خورد ناشی از فشارهای بین المللی بود که توسط برخی فدراسیون‌های جهانی یا مخالفان شرایط فعلی رقم خورد. نمونه آن فشارهایی بود که از سوی فدراسیون بین المللی جودو به ایران وارد شد و در نهایت منجر به تعلیق این رشته و پناهنده شدن سعید مولایی شد. این اتفاق در رشته‌هایی مثل شطرنج هم به گونه‌ای دیگر رقم خورد و حاشیه‌هایی را برای ورزش ایران بوجود آورد.در فوتبال هم برخی اتفاقات داخلی و تصمیماتی که با فشار کشورهای مثل عربستان به کنفدراسیون فوتبال آسیا رقم خورد، منجر به سلب میزبانی نمایندگان کشورمان در لیگ قهرمانان آسیا شد.

فهرست موضوعی مهمترین اتفاقات ورزش ایران در سال ۹۸

* ۴ اردیبهشت: تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان آسیا شد

* ۲۶ اردیبهشت: تیم فوتبال پرسپولیس برای سومین بار متوالی قهرمان لیگ برتر شد

* ۱۳ خرداد: تیم فوتبال پرسپولیس با قهرمانی در جام حذفی در طول یک سال دو جام گرفت

* ۲۶ خرداد: برانکو ایوانکوویچ به دنبال دریافت نکردن مطالباتش از پرسپولیس رفت

* ۶ مرداد: تیم والیبال جوانان ایران قهرمان جهان شد

* ۱۷ شهریور: تیم ملی بسکتبال ایران به بازی‌های المپیک توکیو صعود کرد

* ۲۷ شهریور: فدراسیون جهانی جودو، فدراسیون ایران را تعلیق کرد

* ۳۰ شهریور: تیم ملی والیبال ایران قهرمان آسیا شد

* اول آبان: تیم ملی ساندای ایران قهرمان جهان شد

* ۱۳ آذر: مارک ویلموتس قراردادش را با فدراسیون فوتبال ایران فسخ کرد

* ۵ دی: آندره استراماچونی از سرمربیگری تیم فوتبال استقلال کنار رفت

* ۸ دی: مهدی تاج از ریاست فدراسیون فوتبال استعفا کرد

* ۲۲ دی: تیم ملی والیبال ایران به المپیک ۲۰۲۰ توکیو صعود کرد

* ۲۷ دی: کنفدراسیون فوتبال آسیا نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان را از میزبانی محروم کرد

* ۱۷ بهمن: دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم ملی فوتبال ایران شد

* ۱۱ اسفند: سیامند رحمان قهرمان دو دوره بازی‌های پارالمپیک در سن ۳۱ سالگی به دلیل ایست قلبی درگذشت.

تعطیلی ۲ مرکز تمرینی المپیکی‌های آمریکا

به نقل از NBC، دو مرکز تمرینی ورزشکاران المپیک و پارالمپیک آمریکا در کلورادو و لیک پلاسید تعطیل شد. رئیس مرکز تمرینی کلورادو تمامی امکانات پزشکی را برای ورزشکاران در نظر گرفته اما آنها ترجیح دادند این محل را ترک کنند.وی با ارسال ایمیلی به همه ورزشکاران اعلام کرد تمامی این مرکز تمرینی از جمله سالن شنا، بدنسازی، ژیمناستیک و … تعطیل است.به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا، دولت کلورادو روز دوشنبه اعلام کرد که تمامی رستوران ها و سالن های ورزشی باید تعطیل شود.رئیس فدراسیون ژیمناستیک آمریکا و بعد از این اتفاق در بیانیه‌ای گفت ما به دنبال پیدا کردن راه حلی برای کمک به مربیان و تمرین کردن ورزشکاران هستیم.مرکز پلاسید ۲ سال بعد از المپیک ۱۹۸۰ افتتاح شد. حدود ۲۰۰ ورزشکار المپیک و پارالمپیک در این سالن ها تمرین می کنند.شیوع ویروس کرونا در جهان تمامی مسابقات ورزشی را به تعویق انداخته و یا لغو کرده است.

اقدام زلاتان برای جمع‌آوری کمک‌های مالی؛ ویروس سراغم نیاید، من به سراغش می‌روم

ویروس کرونا نقاط مختلف جهان را تحت تاثیر قرارداده و باعث شده همه فعالیت‌ها از جمله فعالیت‌های ورزشی به خصوص در اروپا متوقف شود.بر همین اساس برخی از اهالی ورزش اقداماتی را در این باره درنظر گرفته‌اند و زلاتان ایبراهیموویچ ستاره کهنه‌کار باشگاه میلان  ایتالیا برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا دست به کار شده  و به جمع آوری کمک‌های مالی برای بیمارستان‌های کشور ایتالیا خواهد پرداخت.وی در بخشی از صحبت‌های خود عنوان کرد که اگر ویروس سراغ من نیاید من به سراغ آن خواهم رفت.زلاتان از همه ورزشکاران در این باره درخواست کمک کرده است.ستاره سوئدی در این باره گفت: ایتالیا همواره چیزهای زیادی به من داده است و می‌خواهم در این لحظات این محبت‌ها را جبران کنم، در این باره از همه ورزشکاران درخواست دارم که در این باره کمک‌های خود را دریغ نکنند.

https://akhbar-rooz.com/?p=23302 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x